Doften av kaffe och Mindfulness.

Hej Hopp.

En av böckerna från bokrean igår heter Lugn och innehåller 50 olika mindfulness och avslappningsövningar för att övningar komma ner i varv. En underbar liten bok med många tips som jag redan känt yes när jag bläddrat förbi dem. En av övningarna fångade mig med en gång ”Doften av kaffe” heter den. Ni vet ju vilken kaffekäring jag är  så givetvis var det den övningen som jag provade på idag.

Doften av kaffe.

Övningen går ut på att få oss att öppna ögonen – alla sinnesorgan  för alla små glädjeämnen i livet. Att hitta stunder i livet när vi är i medveten närvaro är viktigt. Vi behöver alla små mikropauser. Om vi tränar oss på att uppskatta de små sakerna i vardagen kan vi skapa små korta pauser som hjälper oss att utveckla en känsla av lugn och ger oss perspektiv över våra liv.

IMG_E8306
Fina koppen kommer från Stylemood.

IMG_E8297

Så här går övningen till.

  1. Ta fram ett papper eller använd telefonen och skriv ner de fem sinnena som olika rubriker. Ge rubrikerna mellan rum så du kan skriva mellan dem.
  2. Ta med dig listan, gärna på morgonen på väg mot arbetet. Försök att under en liten stund hitta minst ett intryck för varje sinne i denna stunden.

IMG_8308

Vad hittade jag under min stund?

Syn. Hemska klädhögar. Min fina nya bok.

Hörsel. Ena sonen som vrålar framför något tvspel. Tvättmaskinen som snurrar.

Smak. Kaffesmak i munnen.

Lukt. Nybryggd gott kaffe. Sköljmedel från tvättstugan.

Känsel. Sveda vid fingret som nageln lagades på i måndags.

IMG_E8300IMG_E8298

Min stund.

Min stund på jorden just här och nu – där och då. Medveten närvaro en kort stund. Denna övning sägs kunna förvandla något trist och tråkigt till något som känns levande och stärkande för att vi fångade just denna stunden. Försök behålla  uppmärksamheten inåt så länge ni kan efter avslutad övning.

201622918199280_sbig

Kram Kram.

8 thoughts on “Doften av kaffe och Mindfulness.

Add yours

  1. Ah sugen jag blev på kaffe nu då ,haha.
    Svar: Ja alltså lite kallt ute för glass nu, men såhär på kvällen kan jag bli så sugen. Av denna glassen tar jag lite i taget för jag vill spara, perfekt,hehe. Jäklar vilket skitväder vi har nu alltså. Våren får gärna komma!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: