Orgelmusik och fika på Warfsholm

Hej

Jag vaknade jag upp utvilad och med ett leende på läpparna. Känslan av ”smile it Kamilla” gick väl si så där igår men jag bet ihop. Vädret var vackert och jag hade en hel förmiddag för sig själv att göra något bra av. Orgelmusik och fika på Warfsholm. Så efter frukost åkte mina promenad dojor på och jag gav mig ut i Visby.

Orgelmusik och fika på Warfsholm

När jag gick från hotellet kom jag på att jag faktiskt inte varit på ön när det varit höst tidigare. Visby är något helt annat på lågsäsong gentemot under sommarmånaderna det har jag lärt mig. Tidigare har jag mestadels varit på ön på sommaren och några gånger under våren. Det jag verkligen tycker om är tystnaden när man går runt innanför muren. Varje del och vrå liksom talar till en och vill berätta sin historia. Märklig känsla det där alltså.

Orgelmusik i Domkyrkan

Visby Sankta Maria Domkyrka  började byggas under senare delen av 1100-talet. Det var tyska köpmän som började bygga av insamlade medel för att idka handel.

Kyrkan är helt enastående vacker och jag besöker den varje gång jag är i Visby. Att besöka gamla vackra kyrkor är speciellt och så fint på något sätt. Så jag styrde mina steg mot kyrkan. Väl framme såg jag att det skulle vara en konsert med orgelmusik inom 30 minuter. Det kunde ju vara spännande för det är sällan jag är på högmässa eller predikan i kyrkan. Senast var en begravning av en kvinna som dog på tok för ung.

Jag gjorde som jag brukar göra i en kyrka på Gotland nämligen att jag tänder ett ljus för någon som ligger mig varmt om hjärtat.

Möten från andra sidan

Musiken var pampig och vacker med kort in i konserten fick jag kontakt med två personer på andra sidan. Ja ni som inte vet så är jag halvmedial. Ofta när jag får kontakt kan det vara små händelser som gör det. Senaste gången jag var i kyrkorummet eller på den begravning jag nämnde ovan kom en person till mig starkt och tydligt. Den känslan var både skrämmande och trollbindande kanske är rätt ord.

Hur som haver redan efter jag tänt ljusen kom den ena kvinnan eller hon som var jag eller min själ i ett tidigare liv. Henne har jag mött flera gånger i tidigare liv sessioner så jag vet med mig henne. Andra kvinnan var samma som under begravningen vilken kom till mig för inte så länge sedan när jag var ute på en regnig pw hemmavid.

– Jag såg dig, vi såg dig säger hon alltid. Vi hann inte prata klart. Följt av flera råd tips och uppenbarelser skulle jag kalla det för. Stannar där känner jag för allas skull.

Warfsholms bageri i Visby

Pu pu jag blir lite matt av dessa möten så efter musiken i kyrka styrde jag stegen mot Warfsholms bageri i Visby. Warfsholm håller egentligen till i Klintehamn och har ett helt magiskt ställe som Tilda och jag är förtjusta i. Bullen utan namn  – hur kan man ens låta bli att smaka på den. En kardemummabulle med rostade hasselnötter ovanpå var en klckren favorit för mig.

Runt runt och en utställning

Efter fika stunden blev det ännu några varv innan mitt sällskap äntligen kom.

Lunch på Vår Fru

Vår Fru är en pärla som faller mig i smaken. De har även en atelje med utställningar och gör sin egen Chambre för privata middagar och fester. Maten är kanon och cocktailens magiska. Här mår man gott liksom…

Resten av dagen får bli historia. Ny dag nya äventyr…

Vi hörs imorgon igen…..

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Orgelmusik och fika på Warfsholm

Add yours

  1. Gotland har jag aldrig varit på, ändå pratar vi om det vartenda år. Många gånger tycker jag de där sommarpärlorna är finare under lågsäsong. Vi har ju marstrand så nära, och gillar nog ön i vinterskrud bättre.

  2. Känns som man inte varit någonstans när alla bloggare nämner helt underbara ställen man aldrig varit på. 🤣 låter superhärligt! Skönt att vakna med ett leende på läpparna ! 😍

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: