Avslutade Visby på Crêperie & logi

Hej

Hemma igen efter en helg i Visby som verkligen innehöll precis allt. I sedvanlig ordning blev det ett besök på Crêperiet innan hemfärd. Avslutade Visby på Crêperie & logi  som är en pärla måste jag säga. Trots att vi har ett av deras ställen i Stockholm så är det i Visby galetterna smakar allra bäst.

Avslutade Visby på Crêperie & logi

Men inte ska väl inlägget börja bakifrån heller. Därför tar jag er tillbaka till the beginning på söndagen. Söndagen i Visby bjöd på strålande solsken och varmt. Tur för alla på ön för helgen var lite trist om man ska tala om vädret tills söndagen kom.

Langsta Föreningen hade jag  nte hört talas om tidigare. Förrän jag råkade tjuvlyssna på grannarna vid frukost i lördags som skulle gå dit och ta en kaffe. Det är ju tyvärr så att sånt som ligger nära glömmer vi bort för vi längtar så ofta längre bort än ögat når. Langsta byggdes1700-talet av tygtryckaren Tobias Lang som hade sin verksamhet i byggnaden därav Langska huset. Här finns en bagarstuga med servering, öppen spis, vackra kakelugnar, stengolv, djupa fönsternischer, vackra dörrar och luftiga rum. Men framför allt en vacker trädgård som är en liten pärla att hänga i.

Saffranspannkaka och husvisning

Nejdå jag tänker inte köpa något stort hus innanför murarna men andra skulle tydligen det. Hur som haver kul var det att följa med och spåna på potientialen för vad det skulle kunna bli av det. Innan några beslut skulle tas blev det saffranspannkaka. Förr gillade jag inte alls det men alltså det är inte så dumt. Jag njöt verkligen vid husväggen i solen.

Fiskargränd är som Kajsa Kavats lilla värld

Fiskargränd är den smala gata som ligger en liten bit från Botaniska trädgården. Gränden är stadens vanligaste vykortsmotiv med Domkyrkan i bakgrunden och rosor längs väggarna. Även så här års i mitten av september var det flera besökare som strosade runt för att ta bilder av Kajsa Kavat gatan.

Gjorde som havet jag vågade

Jag har alltid sett mig själv som den modiga lilla Kamilla jag en gång var. Hon som var överrallt och ingenstans. Busig, kreativ och omtänksammare än de flesta det var jag det. Sedan hände något med mig. Jag blev vuxen men jag blev en annan, Suck. Nu däremot är den gamla modiga jag tillbaka och jag vågar och vinner igen.

Middag på Crepeiet

Till sist fick jag min middag och min galett och min franska cider. Visby denna gången blev allt en annorlunda resa. Men men jag är nöjd och glad. Nästa gång blir det allt att åka runt på ön och uppleva mina pärlor.

Hej då Visby vi ses i vår igen eller vem vet kanske redan i höst…

 

 

5 thoughts on “Avslutade Visby på Crêperie & logi

Add yours

  1. Så härligt när man märker att den där nyfikna och modiga kryper fram igen och vågar saker. Ett härligt sätt att känna sig levande på.

Kommentera

Up ↑

%d