Cheesecake är min nummer ett

Hej

Vaknade upp till ännu en dag med strålande solsken. Vad jag tycker om när sommaren dröjer sig kvar lite extra. Cheesecake är min nummer ett så är det och har varit i många många år. Visst ligger bra semlor på en stark andra plats men glappet mellan dem är stort.

Cheesecake är min nummer ett

Det är allt lite fascinerande att det gamla receptet som nu till och med fått ramas in för att inte ramla sönder helt och hållet är det bästa. Jag har ätit hur mycket olika cheesecake som helst och har även böcker om dem i hyllan i köket ändå landar i att denna är den bästa. Kan ni tänka er att William har blivit lika förtjust i cheesecake som jag och även han håller denna som the one and only typ. Det är stort och måste betydda att här är den drottningen av cheesecake….

Jag har även en annan gammalklassiker som inte går av för hackor  och det är Bonnakringlor. Igår när bageriet här hemma hade öppet blev det även två plåttar med kringlor. Det var en himla tur för mig för just i denna stund när jag skriver här och äter frukost samtidigt består den av kringlor med bara smör på. Så galet gott…

Världen höll andan

Igår höll hela världen andan och höll tummarna för att Queen Elisabeth skulle må bättre. Så blev det tyvärr inte och hela världen sörjer med Britterna. Hela 96 år gammal och 70 år som regent det är makalöst bra kämpat. Det är inte annat än att jag tror att kung Charles redan har en stor kavaj att fylla. R.I.P Elisabeth…

Nu är det dags att göra fredag

Nu är den här igen fredagen. Veckan sprang iväg tycker jag som alltid nu för tiden. Stopp stopp stanna väntar på mig känslan finns konstant inom mig. Har ni några roligheter för er i helgen? Själv har jag lite bus framför mig vilket jag ser fram emot.

 

One thought on “Cheesecake är min nummer ett

Add yours

  1. Jag gör alltid frozen cheesecake, har aldrig gjort ”vanlig” cheesecake faktiskt, men ditt recept låter väldigt gott! Vad är bonnakringlor, är det en kaka eller mer som scones?

Kommentera

Up ↑

%d