Energin valets kanske viktigaste fråga

” Inlägget är i annonssamarbete med Göta Energi ”
Hej

Idag vaknar vi alla i landet upp till en stor dag. Nämligen valdagen och en dag som är avgörande på många sätt på vår närmsta framtid. Hur ska det bli med all gängkriminalitet och ska vi få bort vårdköerna? Energin valets kanske viktigaste fråga tror jag ligger längst fram i dagsläget för många. Ska vi ha råd att värma upp våra bostäder i vinter eller behöver vi sova i underställ och raggsockor.

Energin valets kanske viktigaste fråga

Det är verkligen helt galet när jag och många med mig tittar på dagens spotpriser för elen. För att vi ska kunna tvätta och duscha billigast under dagen. Den 1 november 2011 delades Sverige in i fyra olika elområden (SE1 – Luleå, SE2 – Sundsvall, SE3 – Stockholm och SE4 – Malmö) som kan ha olika elpriser beroende på utbud och efterfrågan.

Uppe i norra Sverige brukar det vara överskott på el medan Stockholm och södra Sverige brukar ha ett underskott. Detta skapar stora prisskillnader beroende på vilket elområde man bor inom, särskilt under vintern när det är kallt och blåser mindre.

Billig el avgör när man väljer elbolag

Många tycker att billig el är det viktigast när de väljer elbolag. Göta Energi det elbolag som har växt mest i Sverige de senase fem åren mycket på grund av medvetna kunder.Vilket innebär att Göta Energi är den största utmanaren på den svenska elmarknaden.

Billigt elavtal inklusive prisgaranti

I augusti hade SE3 – Stockholm ett +232 % högre elpris jämfört med samma period förra året. Bara att läsa det gör mig mörkrädd. Prognosen för hösten är höga elpriser p.g.a. det politiska läget, höga priser på naturgas samt att vi påverkas av de höga elpriserna i Europa.

Mitt tips blir att byta till Göta Energi. Själv bytte jag till dem för att de har marknadens lägsta påslag. Dessutom  får alla kunder en timmes elanvändning gratis varje dag med ”Bonustimmen”.

Finns det el i rymden

När jag läste in mig på el och elanvändning inför mitt byte av elbolag läste jag en intressant fråga. Finns det el i rymden? Svaret på den kluriga fråga ska vara ja. De rymdstationer som idag går i omloppsbana kring jorden får exempelvis sin el genom solpaneler. Den elen används till kommunikation, uppvärmning, kylning och ventilation åt de personer som är modiga och vågar arbeta där periodvis. I USA har det gjorts långtgående tester med att försöka fånga solenergi i rymden för att kunna nyttja den här på jorden. Om de lyckats framgick inte av artikeln men håll med om att denna fråga väcker en nyfikenhet.

KRAM

 

3 thoughts on “Energin valets kanske viktigaste fråga

Add yours

  1. Ja det är ju lite spännande och se hur valet ter sig ikväll och hur bra det blir för oss i Sverige framöver. Även om jag inte tycker direkt om någon av våra politiker då de mest skyller på varandra och sticker huvudet i sanden.
    Det är galet att vi i söder säljer vår el utomlands så vi inte har el så et räcker själva. Hel tokigt! Mest bekymrad är jag för min mammas elräkning som brukar vara skyhög varje vinter. Vi kollar på något trygghetsavtal just nu till henne.
    Kram Kajsa

  2. Tyckte att min man var lite fånig som kollade elen titt som tätt, men har nu själv laddat ner appen… Tvättar tex oftast om nätterna, så att jag kan hänga det på morgonen innan jobbet. I sommarhuset har vi solceller och där kan vi sälja elen, men hemma i stan är det höga räkningar..

Kommentera

Up ↑

%d