Småländska Bonnakringlor.

Hej.

Idag blev de äntligen bakade kringlorna som jag lovat Tilda i flera dagar. En sak som jag bevarat och tycker mycket om från mitt Småländska arv är Bonnakringlor. Om jag minns rätt så var det min morfars hemsamarit som bakade dem och på den vägen lämnade recept till min mamma.

Bonnakringlor och mandalasblommor.

Tilda satt och ritade mandalas medan jag bakade kringlor. Vi hade det riktigt mys och snick snackade om både det ena och andra.

 

172

 

171

 

170

Recept för er som vågar prova Bonnakringlor.

Ingredienser
8 dl rågsikt
2 msk socker
0,5 tsk salt
3 tsk hjorthornssalt
100 g smör
3 dl gräddfil

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Smula i smör och nyp in smöret i mjölblandningen. Häll i gräddfilen och knåda i hop till en deg. Dela i 24 bitar, rulla (10-12 cm) och forma runda kringlor. Häll strösocker i ett fat eller vid skål, lägg kringlan i sockret och se till att sockret sitter på hela kringlans översida, dvs den som är ner i sockret. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på  250° i ca 8 minuter.

puss2

Puss & Kram

3 thoughts on “Småländska Bonnakringlor.

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: