Bye Bye 2021 andra delen

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej

Det är väl bara för mig att fortsätta på samma sätt som i första delen av min sammanfattning av 2021. Jag har liksom inte så mycket annat vettigt för mig hemma i sjuksängen om man säger så. Bye Bye 2021 andra delen börjar i april. Vi får helt klart se hur långt jag kommer innan inlägget blir för långt.

April

I början av april drog vi av plåstret och berättade för alla att vi skulle separera. Dagen vi berättade för barnen var en av de hemskaste i livet. Men samtidigt så befriande på något sätt. Jag fick hur mycket stöd och fina ord från nära och kära. Men behövde verkligen få andas på egen hand så jag åkte över till Visby och försökte skrapa ihop mig.

I Visby gick jag varv på varv längs muren med solbrillorna på. Vilket var en himla tur för tårarna trillade hela tiden förutom då jag toklog åt mitt eget mod att jag vågade gå min egen väg. Visby betydde redan innan denna resa massor för mig men nu har vi en djupare relation eftersom muren och staden fått lyssna på mig dagarna långa.

Väl hemma igen från Gotland kom beskedet att jag fått en 3:a i Fruängen. Många lägenheter tackade jag ja till för det började kännas som tiden blev knapp. I samma veva var vi 2:a på både Hälsingegatan. Bondegatan, Atellerigatan och en stor 2,5:a på Fredhäll med en helt galen härlg balkong med utsikt över Mälaren.

Hela tiden medan vi väntade in besked visste jag att denna vi väl fick var den bästa. För här får vi plats och har balkong. Visst skulle vi behöva fixa en hel del i lägenheten men det gjorde jag så gärna. Till stan kunde och kan vi fortfarande ta oss när tiden väl är inne.

Det var riktigt jobbigt att möta allas frågor och funderingar och framför allt nyfikenhet som ibland gick så långt att jag blev nästan jagad i matbutiken. Det stod mig stundtals upp i halsen med allt. Garaget var över fullt med saker och livet bara väntade på nästa steg liksom.

Våren kom tidigt i år och jag gick runt i shorts på baksidan och tog farväl av min älskade trädgård och växthuset. Kungsträdgården stod i fullblom precis som alla andra år.

Tyvärr så fick vi corona i slutet av april både jag Wille och Tilda då R varit hostig i flera dagar men inte känt sig sjuk. Det visade sig att R också hade covid när han blev testad inför ett jobb. Vi andra tre blev sjuka på riktigt om man säger så. Sämsta tänkbara senariet då jag skulle få nyckeln och sätta fart med renoveringen av nya bostaden.

Maj

När nycklarna skulle överlämnas var det Marcel som fick ta den grejen då vi andra var coronasjuka fortfarande. Känslan att kliva in i lägenheten som var helt tom var delad. Orken fanns inte riktigt första dagarna till att ens vara där. Sakta men säkert satte jag igång järnet. När orken inte fanns låg jag på kuddar och balkongdynor och sov. Vilken galen syn det måste varit.

I mitten av maj när jag precis kommit igång järnet med lägenheten var det dags för första vaccinsprutan vilket jag självklart fick biverkning av och låg deckad några dar ytterligare.

23 maj flyttade jag äntligen in i lägenheten. Det var totalt kaos såklart med saker överallt och knappt inga möbler heller för de skulle inte komma förrän i början av juni visade det sig. Suck var nog vad jag egentligen sa inombords.

Att balkongen blev klar i bärjan var så skönt för där åt jag frukost i stort sett hela våren och sommaren så fort vi fick nycklarna. Som jag älskade den lilla pärlan.

Tänk att jag vågade -Tänk att jag klarade det.

Det trodde jag knappt.

KRAM KRAM

 

 

One thought on “Bye Bye 2021 andra delen

Add yours

  1. Det är ett så stort steg, men du fixade det. Balkong saknar jag så mycket, men vi har en fantastisk innergård som vi utnyttjar flitigt.

Kommentera

Up ↑

%d