Bye Bye 2021 första delen

Foto: Copyright 2021 All rights reserved.

Hej

Årets sista dag är redan kommen. Säga vad man säga vill men det ska bli så skönt att börja ett nytt spännande år. 2021 har garanterat varit det mest omtumlande årets tillsammans med 2020. Visst fanns det bra och underbara saker som hände under 2021. Samtidigt som 2021 var prövningarnas år för mig. Största som hände var självklart att jag valde att lämna R och ett 25 år långt förhållande. Det har påverkat mycket av mina dagar såklart men det var det bästa jag gjort på bra länge. Jag lever igen även om jag idag ligger hemma i sängen dunderförkyld och småfebrig. Bye Bye 2021 första delen.

Januari

Nyårsafton firade vi hemmavid ensamma och allena R, T och jag. En konstigt nyårsafton på alla plan. Covidläget såklart men mestadels inombords eftersom jag strax före jul avslutade, gjorde slut eller vad man säger när man väljer att avsluta sitt äktenskap. Och vi eller jag påbörjat resan med vår skilsmässa vilket var en hemlis för de allra flesta ända fram till början av april.

Jag gick varv på varv runt sjöarna i Vinterskogen med samtal och terapi om både det ena. Tack Vinterskogen för allt stöd och att ni lyssnade och tog hand om mig när jag behövde andas. Snön älskade jag verkligen 2021 även om det inte blev någon skidresa så älskade jag vintern.

Jag tog några timeout med allt bara för att jag behövde andas och samla kraft för att orka dra igenom allt med skilsmässan. SurÅDeg fick många besök tidiga morgonar utav mig då jag smet iväg på morgonrundor med pyjamasen under vinterkläderna.

Februari

Februari inleddes med corona karantän för nästan alla av oss. Marcel blev sjuk i covid men ingen av oss andra fick det då. Vi var duktiga att isolera honom på hans rum. Min stora berömda 50-årsdag firade jag i just det karantän. Alla de planer som jag hade planerat in för mig själv fick flyttas fram. Trots den besvärliga situationen jag eller vi befann oss i blev min dag fin. Jag busade loss i de stora snödrivorna på tomten.

Firade min stora dag lite senare men på bästa sätt efter vad tillfället gav. Jag åkte in till stan en för att gå på SPA och göra alla de behandlingarna som jag skulle gjort på min födelsedag. Princess Ritual på Sparadiset. Det var en fin dag med fokus på mig men samtidigt en sorgsen dag som värkte i själen.

Jag gick och gick hela dagarna. Att gå blev nog en form av min bearbetning vilket jag fortsatt med. En dag gav jag mig iväg på ett längre strövtåg bort till Skanssundet. Det blev ett härligt lunch besök på Klockaregården.

Våren kom tidigt och redan i slutet av februari såg jag de allra första vårblommorna i min favoritträdgård i Tumba. Det var så varmt att den dagen gick jag med öppen jacka och njöt av vårsolen.

Mars

Mars var en kryptisk månad på alla sätt. Jag letade febrilt efter ett nytt boende till mig och barnen. Skilsmässan bodelning blev klar vilket kändes enormt skönt. Läskigt såklart men samtidigt skönt. Däremot var det enormt påfrestande att bo kvar under samma tak när jag köpte möbler och ett nytt bohag som till slut fyllde hela garaget. Redan från hösten innan fram tills jag fick till slut fick ett kontrakt levde jag i fullständig panik inombords. Stressen stod mig upp i halsen. Skulle allt verkligen gå vägen denna gången?

Jag shoppade möbler fast vi inte hade något boende klart ännu. Men var liksom tvungen då kvarsittningsrätten gick ut i början av juli och att det alltid är en lång leveranstid på nya möbler.

Jag köpte mig även en ny smidigare kamera vilket jag suktat länge efter. Tyvärr så hanns det inte med så mycket fotande när den väl kom.

Syster och jag var en dag på Taxinge Slott och mumsade på deras härliga kakbuffé.

Vi slutar här så får det bli kanske fyra delar av 2021 annars blir inläggen på tok för långa.

KRAM KRAM

One thought on “Bye Bye 2021 första delen

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d