Lyckokänsla byttes mot röklarm och kaos

Hej

Har ni också tänkt på att livet verkligen går upp och ner? Får man lyckokänsla och känner att där satt den så går det inte länge förrän något går mer åt moll hållet. Någon klok lär ha sagt att det är av motgångarna och dalarna man utvecklas och tar sig vidare i livet. Igår var det tvära kast för mig. Lyckokänsla byttes mot röklarm och kaos. Multitasking funkar inte alltid som det borde. Jag kokade över kola på hela spisen igår. Vilken slit och kaos det var där och då.

Lyckokänsla byttes mot röklarm och kaos

Igår var jag ute på en skön PW och kände mig upprymd och med en skön känsla i kroppen. Himlen var så bedårande vackert och gav mitt i allt hopp om en ljusare framtid. Även om nu rosa himmel inte är ett gott tecken utan handlar det om luftföroreningar så ger den mig hopp och tro. Den rundan eller PW svängen gav en lyckokänsla.

Julgransförsäljningen vid Scoutstugan

Hemma i mitt bostadsområde finns det en gammal scoutstuga och förening som alla år vi bott här säljer granar dagarna innan jul. Det är himla mysigt att gå förbi där. Vi har tyvärr inte köpt någon gran av dem eftersom vi har egen skog. Men nästa år blir det kanske ett besök hos dem när granen ska införskaffas.

Röklarm och kolakaos

Väl hemma satte jag igång med att baka saffransbullarna som jag skulle bakat hela veckan. Plus att jag tänkte att nya receptet på bränd kola kunde jag väl lika väl börja koka medan jag hade deg som jäste. Tji fick jag. Multitasking går inte alltid som man tänkt sig fick jag ta del av igår.

Hux flux vände jag på huvudet lite för länge och kolan kokade över på hela spisen och rann ner mot golvet. Det är inte det lättaste att dra loss kastrullen när handtagen göms av kolasmet som väller över precis överallt. Ibland är det bra med larm på huset. Men attans vad högt det låter innan det stängs av. Där och då fick jag snällt kavla upp armarna och städa klibbig kolasmet tills nästan färgen på naglarna försvann. Skam den som ger sig. Efter mycket fejande blev allt rent och fint igen. Kolan blev det tyvärr inget av eftersom den slog när den inte fick koka som den skulle. Himla tur att saffransbullarna blev galet goda efter detta kaos som det var en stund.

Musikhjälpen vilket engagemang

Musikhjälpen, kan man annat än bara älska det engagemanget? Hela veckan har jag hade det på i bakgrunden och bara njutit av härliga samtal och bra musik. Idag är sista dagen så har ni möjlighet och ännu inte bidragit gör det nu…..

 

12 thoughts on “Lyckokänsla byttes mot röklarm och kaos

Add yours

  1. Fy vad meckigt med kolasmet överallt! Kokade fudge idag och fick byta gryta mitt i eftersom det var väldigt nära att det kokade över här också.
    Bullarna ser mycket goda ut!

  2. Lätt hänt att dra igång ett larm. Gjorde det på jobbet och så stressande det var. Men ert går till räddningstjänsten?

    1. Larmet går till Verisure som samtidigt kopplar upp mot Räddningstjänst. Vi blir uppringda för att bekräfta fara osv. Vi kan stänga av larmet hemma själva men blir alltid uppringda om larm går så de vet om de ska skicka ut någon osv

  3. Jag som tänkte koka kola idag, tack för att du stoppade mig =) Jag vet en gång att brandlarmet gick när jag var på jobbet och Mira var hemma själv. Då höll jag på att dö…. Men jag cyklade hem och såg att hon glömt sätta på fläkten när hon skulle steka korv och hade mest panik för att det tjöt i hela huset….

  4. Oj så det kan gå inte alls kul när brandlarmet går. Men det är tur det finns. Saffransbullarna ser jättegoda ut. Hoppas kolan blir av en annan dag 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: