Säger du Ja eller säger du NEJ

Foto: Copyright 2020. All rights reserved

Hej

Julveckan har dragit igång. Vi ligger nog så bra till som man kan eller ska kanske är ett bättre ord. För visst hör det till att känna lite småpanik över en klapp som inte kommit, eller att julmaten inte är förbered som den borde. Vi har några klappar som ska ramla in kvar och att handla julmaten. Men ska jag vara ärlig så är det bara R som gillar julmat här hemma. Säger du Ja eller säger du NEJ. Dessertbordet är min grej. Däremot så älskar jag stämningen på julbord och skulle gärna gå på flera i veckan ända fram till julafton.

Säger du Ja eller säger du NEJ

Lyssnar ni på vad andra säger? Brukar du säga JA eller NEJ? Vad är det som avgör vad du svarar? Har ni funderat på det? Ofta både vill och försöker vi svara så ärligt och rättvist till den som frågar. Men när det kommer till oss själva är vi mycket sämre på att både vara rättvisa och faktiskt lyssna inåt på vad VI eller JAG då vill och känner. Hur kommer det sig egentligen att vi är så många som väljer att vara reko mot andra på vår egen bekostnad? Glöm inte vad flygvärdinnorna alltid säger rädda dig själv först sedan dina nära och kära. Räddar du inte dig själv kan du inte rädda någon.

 

Säger ni JA eller NEJ till gröna ögonbryn?

Nej nej jag har inte varit utanför dörren med mina gröna ögonbryn och det är bara vanlig flaskfärg så de kommer tyvärr försvinna i duschen i kväll. Jag fick feeling kan man säga eller så tröttnade jag på alla fina bilder på perfekta ögonbryn enligt mig på instagram. Eller för att vara lite närmre sanningen jag letade efter penslar till Wille och fick en idé. Vilken färg ska jag ha på ögonbrynen i kväll? Såklart att jag bara ser andra finas bryn när jag knappt har några själv. Lite som jag ofta gjorde som barn – jag gjorde helt tvärt emot vad alla andra gjorde. Skulle alla andra ha röda cyklar skulle jag ha en gul. Gillade alla coca cola så skulle jag gilla pepsi. När andra gillade discomusik blev jag coopare som gillade punk och synt musik.

Dags att samla ihop mig lite för nu börjar inlägget spåra ur……

Nytt från Lindex hemklickat

När jag fick en extrainkomst som jag inte alls räknat med brände jag upp dem direkt på lite nytt från Lindex. Mycket av mina klädinköp denna hösten och början på vintern har varit träningskläder och gosiga plagg. Tack Corona för att det är så tillåtet att strosa runt i träningsplagg och mjukissätt. Hur som helst så blev det bland annat från Lindex en blus som jag kikat på ett tag och ett par leggings i finare viskosblandning. Plaggen hinner såklart inte komma innan jul men den som väntar på något bra – väntar aldrig för länge.

Snabba frallor med jäst

Jag har även bakat frallor till mellis nu i eftermiddags. Finns det något mumsigare så här års än nybakta frallor med god marmelad och ost och gott the? Just idag säger jag att det inte finns det i alla fall. Jag har ett toppen recept på frallor som bara ska jäsa 15 min och gräddas i 7 minuter. Jättebra bröd att baka när man har bråttom.

Ingredienser:

 • 75 gram jäst
 • 50 gram smör
 • 5 dl vatten
 • 1 msk salt
 • 1 msk flytande honung
 • 6 dl vetemjöl
 • 6 dl grahamsmjöl
 • 1 msk olivolja

Gör så här:

 1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Tillsätt ev olivolja. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen i 5 minuter.
 2. Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk 15 minuter.
 3. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.

8 thoughts on “Säger du Ja eller säger du NEJ

Add yours

 1. alltså, nybakta frallor….vad kan vara godare? görs ju sällan här hemma då maken inte ska äta mjöl, men någon gång när bara jag är hemma och inte kan fresta honom ska jag prova det här receptet. Jag säger nej till gröna ögonbryn men annars ja, alldeles för ofta…betydligt oftare än jag vill

 2. Jag är tyvärr en sån där som säger ja fast jag vill säga nej… Konflikträdd. Jag har blivit lite bättre, men det finns definitivt mer att jobba med!

 3. Jag var var tidigare en ja sägare en ja sägare till allt men har blivit bättre på att säga nej 🙂 jag tycker om julbord faktiskt sedan så tröttnar jag rett fort på det med 🙂

 4. Det beror på. Jag säger nog ungefär lika mycket ja som nej, men bara ja om jag absolut känner för det. Tror det där kommer lite med åldern faktiskt, att man lyssnar mer på sej själv och gör det som känns bra. Jag är mycket bättre på att sätta en gränser numera och fräser ifrån direkt om någon behandlar mej eller någon annan illa.

 5. Jag tänker att varje gång jag säger nej till något så är det för min egen skull att jag ska få göra det jag faktiskt vill. Jag har l,ärt mig och blivit så mycket bättre den senaste tiden. Innan kunde jag säga ja till allt men blev den svikare eftersom jag alltid backade ur i sista sekund. Inte så kul det heller.. Då är ett nej direkt bättre.

 6. Vi pratade om detta i en av alla föräldragrupper jag gick på. En pratade särskilt med papporna ( Snart 30 år sen nu) Han sa en klok sak. Män har ofta så svårt att säga nej, men som han sa så säger man ja till en sak säger man nej till något annat. Bara att välja vad man säger nej till.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: