Saker som jag saknar nu

Hej Hej

Idag är det självaste lucia. För många av oss blir det säkert enbart lucia på tv. Själv missade jag i morse eller jag orkade helt enkelt inte kliva upp och har ställt in mig på att titta på ikväll istället. Åh vad jag saknar att få ta del av luciasång på riktigt. Egentligen är det många – saker som jag saknar nu. För två år sedan var vår fina dotter skolans lucia. Jag har en bild på mig som 4 åring när jag gick lucia med syster och min vän Jenny som jag tycker så mycket om. Visst var jag allt en gullig liten lucia.

Saker som jag saknar nu

Jag saknar många saker som inte är eller borde vara annorlunda så här års:

 • Snö
 • Julmarknader
 • Julbord
 • Glöggmingel
 • Träffa tomten
 • Leka i snö
 • Gå på julkonsert
 • Strosa runt i butikerna och julhandla
 • Frid och inre ro
 • Julefrid och ingen pandemi
 • Dra på mig pjäxorna och åka ner för backarna

Vad saknar ni mest av allt just nu? Får ni också långa listor och ett vemod i kroppen när ni läser dem?

Tomtarna och julgranarna på plats

Nu har alla våra tomtar flyttat in igen i väntan på att julen ska börja. I år fick jag nöja med med att vara ansvarig för vår lilla gran i hallen upp till R och mitt sovrum. Men det gjorde mig inte så mycket för jag tyckte att den blev riktigt fin. Lite skönt är det allt när man får välja helt själv och gå all in.

Barnens små tomtar som de skapade när de var små och gick på förskolan är alltid lika viktiga för mig att de kommer fram och får en viktig plats. Så blev det även i år på runda bordet som fick byta plats med granen.

Skogen har även den fått tomte

Idag när jag var ute på min promenad i skogen såg jag finaste tomten som några skapat och som stod så fint i skogen. Hopp om glädje och nya friska tider spred sig till och med i skogen.

Små små droppar 

Säg mig varför fastnar alltid små små droppar i granens barr. De sitter där som små kristaller eller är det kanske tårar som fastnat? Tänk om jag kunde fångat vad jag menar och haft en kamera som förmedlat det jag såg och tänkte.

Snart dags att tända tredje ljuset och fika in näst sista advent. 

 

12 thoughts on “Saker som jag saknar nu

Add yours

 1. Men nU blev jag grymt besviken. Jag var tvärsäker på att det var mig du saknade ju. Jaha se där, så var det minsann inte. Fast jag förlåter dig 😜 Vad fina ni var som små lucia änglar. Jag saknar också en massa men just nu vill jag bara slippa tänka på det.

 2. Mest av allt saknar jag att gå på konserter där dottern sjunger….och minst en julmarknad..Du var verkligen en jättesöt Lucia….Håller med om att barnens egenhändigt gjorda dekorationer är viktiga.

 3. Jag saknar barnens luciafirande och äldsta sonens julfirande på skolan.
  Jag saknar att få kramas
  Jag saknar julbord
  Men allra mest saknar jag minusgrader och snö!

  Jag vet precis vad du menar med granarna. Det är så vackert!

 4. Du var verkligen en supersöt Lucia. Det jag märker nu att jag saknar mest är vår julresa vi alltid gör. Vi brukar åka till någon julmarknad och inte en ända blev det. Inga julkonserter, inget julbord, Vi får dela upp oss på julafton som är så tråkigt.

 5. Det känns som jag är den enda som missat lucia totalt har inte orkat pgrav mående just nu men kul för ni som kollar på det 🙂

 6. Vad fin du var som lucia! Jag saknar med snön vill ha snö varje år till jul men nu får man ju sällan mycket snö till jul. Snö ger ju en så mycket mer julkänsla 🙂

 7. Har sett färdigpyntade granar i skogen häromkring men ingen grantomte ännu, kollade också på luciafirandet igår kväll och fikade för jag var upptagen med annat hela dagen igår, jag vill också att snön ska komma och julmarknader är tråkigt att vara utan..

 8. Jag saknar också att se/höra dottern sjunga Lucia-sånger i mörkret med tända ljus. Men mest av allt saknar jag att kramas med nära och kära! Saknar att krama min mamma och pappa <3
  Så fint att någon fixat en liten tomte i skogen! Älskar sånt! När man gör saker som kan glädja andra – love it!

 9. Jag saknar med att det är snö ute känns som att vi är inne i höst månad fortfarande 🙂 tycker det är tråkigt nu när man inte kan gå på några julmarknader alls <3

Kommentera

Up ↑

%d