Lev i nuet och gör det storslaget

Hej Hej

Tänk er att vakna och få se att just ni vunnit en tävling  hos Fyrklövern på Face Book. Lev i nuet och gör det storslaget. Vinsten är verkligen en fin fin vinst. En uppsättning med 4 champagneglas, 4 vinglas och 4 selterglas från Dyrberg/Kern och deras Diamond kollektion har jag och den person som jag taggade i min kommentar vunnit. Tackar och bockar och är nästa lite uppspelt av att få vara den som vann.

Lev i nuet och gör det storslaget

Visst har jag hur mycket fina servisglas som helst eftersom jag nog kan säga att jag är Glasblåsansbarn. Pappa var nämligen formsnickare på Åfors glasbruk åt de stora designerna Bertil Vallin, hans frun Ulrica Hydman Vallin och Gunnel Sahlin. Just därför blev jag så himla glad när jag nu fick vinna i en tävling hos Fyrklövern. Snygga servisglas kan verkligen göra hela dukningen. För att inte tala om hur lyxigt det känns att dricka ur riktiga glas om ni förstår vad jag menar. Storslaget är nog min känsla för dagen än så länge.

Knäck och Musikhjälpen

Efter en dag med mycket samtal i telefon både hit och dit var det riktigt skönt att mysa med min lilla och stora. Vi tittade på Musikhjälpen som startade upp igår kväll. Det är verkligen ett fantastiskt projekt med bästa ändamålet – Ingen människa ska lämnas utan vård. Om bara låten funnit att önska hade vi skickat in en låt till mamma eller mormor. Annars så har vi en annan knasig låt som vi vill skicka in och kanske gör under dagen. Gårdagens kväll var en fin med barnen. Jag kände livet kan jag säga – Lev livet och gör det så storslaget jag kan.

Nu har jag äntligen kokat de allra första knäcken för denna julen. Så galet gott. Men fasiken vad kladdigt det blir när de ska hällas i sina formar. Hur gör man för att få till dem utan kladd? Igår gjorde jag som jag nyss lärt mig. Att hälla smeten i en kanna och sedan hälla den i formarna. Blev det lättare? Nja kanske men formarna är ju så små att de snabbt blir fyllda och jag spillde i alla fall. Det kanske är att inse att knäck är och ska vara kladdigt. Har ni några okladdiga tips? Ge dem mer än gärna till mig – Tack!

 

8 thoughts on “Lev i nuet och gör det storslaget

Add yours

  1. Grattis! Vilka fina glas! Att duka med dem gör ju vilken vardagsmiddag som helst lyxig!
    Hade tänkt fixa knäck ikväll, men har inte orkat. Kanske imorgon… Mitt bästa tips är faktiskt en sån där knäcktratt. Köpte på Ica för några år sedan. Kan kännas som en onödig pryl eftersom den bara funkar till en enda grej, men såå värt det! Det är en liten kula i botten, som man lyfter med hjälp av handtaget till tratten. På så sätt portionerar man ut en lagom dutt i varje form och stänger sedan till med kulan tills man är över nästa form då man lyfter på kulan igen. Liksom 😀

  2. Så roligt att vinna en sån fin vinst, och att koka knäck också, det ska vi med göra i helgen, gott och mysigt. Musikhjälpen är bra, borde vara fler som stöttar dom..

  3. Men hurraaaaaaa GRATTIS fina Kamilla!!!! Jag har dom glasen och dom är verkligen fantastiska.
    Jag vet inte varför men jag brukar ha koll på Musikhjälpen men inte i år. Konstigt hmmm… undrar vad det beror på.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: