Årets första pepparkakor bakade

Hej Hej

Hur mår ni idag? Hann ni vara ute något i det vackra vädret? Jag gick min runda i skogen i strålande solsken. Vilket var helt amazing om jag ska vara ärlig. Årets första pepparkakor bakade. Check på den. Idag började jag #taggajulen2020.

Årets första pepparkakor bakade

Doften av nybakta pepparkakor i ett hem är helt ljuvlig. Just nu känns julen inte alls långt borta. Genom att bara öppna ytterdörren möts man av doften av nygräddade pepparkakor. Såklart har jag även mumsat i mig en hel del figurer. Det var super länge sedan jag gjorde egen deg men vet ni vad det funkar minst lika bra med köpedeg för känsla är den samma.

Under tiden jag satt och baka lyssnade jag även på julmusik. Hur mysigt som helst. Förr var jag inte alls mycket för julmusik men nu älskar jag att lyssna och gå runt i butiker och på julmarknader där det spelas julmusik i högtalarna.

Första uppdraget avklarat i #taggajulen2020

I dag började jag med min julutmaning #taggajulen2020. Ni kan läsa mera om den här… Jag valde utmaningen att baka pepparkakor idag och kan nu sätta check på ett uppdrag. I år ska jag minsann tagga jul all in fast på ett annorlunda sätt. Så som allt annat blir julen 2020 på grund av corona.

Solsken promis i skogen

Det är nästan så man inte kan förstå att vi har nästan 13 grader varmt och bara vägar några dagar före första advent. Egentligen så borde det vara snö och kallt men icke. Så vad kan man göra annat än att njuta av solen och värme? Jag fånga i alla fall några av solens alla strålar idag.

9 thoughts on “Årets första pepparkakor bakade

Add yours

 1. Vi har haft det riktigt ruggigt och kallt idag! Inte alls något att gå och njuta i! Visst visade sig solen lite, men då satt jag inne på kontoret och jobbade 🙂
  Har inte taggat julen så mycket mer idag än att jag faktiskt klickade hem en julklapp till maken 🙂 Och en grej till dotterns adventskalender.

 2. Trots jag bakar i mitt arbete så glömde ju jag att jag måste fixa julfikat i år så tack att du påminde med pepparkakor 🙂 så kul o baka:)

 3. Alltid rolig läsning med utmaningar, ja vädret var hyfsat idag, dock har vi varit sjuka hela dagen här hemma tyvärr, men det kommer fler fina dagar. Gott med nybakade peppisar och avkopplande att göra

 4. Jag älskar också all julmusik, allt julpynt ute och vi ska inte tala om julmarknader. Tyvärr är allt sådant nedstängt i år, och det är verkligen så tråkigt. Nästa år så kommer iaf jag gå all in då vi kommer till det

 5. 13 grader härligt! Hör var det runt 8 grader, sol och isande blåst…men jag cyklade till jobb och det kändes härligt.
  Baka pepparkakor har jag inte gjort sedan barnen var små. Då samlades vi alla för att baka och gubben lämnade bordet först och sedan barnen och där stod jag kvar med en stor deg. Kändes som ett evighetsbak.
  Kram Kajsa

 6. Bara jag läste rubriken så kände jag doften lååååång väg. Gud så ljuvligt!!! Jag ska sno din lista, där är allt så bra sammanfattat!!! KRAM

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: