Måendet börjar i vår vardag

” Inlägget är i samarbete med Upgrit.se ”

Halloj

I fredags fick jag hem kanske den bästa fredagspresenten någonsin. Ett paket med god hälsa från Upgrit. Stort tack återigen för den fina presenten. God hälsa är resultatet av kloka beslut om livet och vår egen kropp. Det ligger så mycket i de orden, eller hur! Måendet börjar i vår vardag. Så är det alltid att vi måste lyssna in våra kroppar och vårt jag för att hitta orsaken till vårt mående.

Måendet börjar i vår vardag

Eftersom jag själv kämpar mig tillbaka efter år av utmattning som kommit av olika anledningar har mitt intresse för god hälsa vuxit sig större och större. Vi måste alla helt klart utbilda oss i oss själva. Och våga ställa oss de där frågorna som vi kanske helst undvikt för att finna rötterna till varför vi hamnar där vi gör och mår som vi gör. Det sägs att vår livsstil ger oss våra hjärnor, så är det säkert. Våra hjärnor mår inte alls bra i dagens samhälle. Vi utsätter oss för både fysisk och psykisk stress tills vi blir sjuka eller börjar må dåligt.

Fyra tips för att komma igång med bättre hälsa 

Vill du förbättra din hälsa kommer du långt med en god sömn, regelbunden motion, återhämtning och bra mat. Upgrit har en lång bakgrund inom kost, hälsa, träning och funktionsmedicin. De vill erbjuda marknadens mest potenta kosttillskott så att vi slipper lusläsa innehållsförteckningar. Samtidigt har Upgrit tagit fram ett sortiment bestående av egenutvecklade Upgrit-produkter och spetsprodukter från andra respekterade varumärken.

Kost – Ät hel och ren mat

Sömn – Följ din egen rytm. Ställ en gå och lägg dig klocka och sov tills du vaknar utan en ställd klocka

Motion – Se till att  få till vardagsrörelse varje dag

Stress – Livet kan vara stressigt och det finns både positiv och negativ stress. Men se till att få ordentligt med återhämtning.

Näring för optimal hälsa

I paketet från Upgrit fanns flera spännande produkter som jag var så nyfiken på att få testa. Bland annat ett kaffepaket vilket passar mig som är en kaffekärring perfekt med kaffe, MCT-olja, och kakaosmör. Så jag började med att fixa en krämig ”latte” full av energi till mig och R. För mig blev kaffet lite för fett så jag har valt att dela upp den dagliga rekommendationen så att jag har MCT olja i första morgon koppen tillsammans med kollagenprotein och min vanliga lilla gnutta med stött kardemumma.

Koppen efter lunch får en smula med kakaosmör i sig. Kaffet från Upgrit har en mörkare ton vilket jag tycker passar perfekt när jag gör latté. Både oljan och kollagenet är smak och luktfria vilket jag uppskattar mycket. Vilket gör det enkelt att använda i både smoothie, the, grytor eller i såser. Jag känner redan att jag fått tillbaka mera energi och kraft under dagarna tack vare alla nya produkter som jag börjat använda.

Kokostoppar med kokossmör

När jag bakade kokostoppar i helgen kunde jag helt enkelt inte låta bli att använda mig av kokossmör. Jag bytte helt enkelt ut hälften av sockret mot kokossmör vilket blev galet gott och bra. Mina kokostoppar gjorde succé skulle jag kunna säga. En dag smälte jag lite kokossmör och hällde över min fruktskål vilket var en fröjd att smaska på. Kokossmör innehåller inget tillsatt socker utan enbart 100 % kokos.

MSM är en viktig byggsten i vår kropp

MSM  är en form av organiskt svavel som finns naturligt i kroppen. Svavel är nödvändigt för kroppens produktion av kollagen och keratin som behövs för att stärka hud, hår och naglar. MSM anses ha en utrensande effekt på kroppen och i och med att kroppen sätter igång processen, så kan man uppleva utrensningssymtom. Jag har börjat med att ta två kapslar till frukost.

För mig var det dags att ta kontroll över min hälsa och förstå kroppens signaler och symptom.

Upgrit  kan och vill hjälpa dig – och alla andra till en bättre hälsa.

 

 

 

7 thoughts on “Måendet börjar i vår vardag

Add yours

  1. Vilket bra paket du fick. Massa bra saker att testa. Både du och Johanna har ju delat detta med kokostoppar nu och måste erkänna att jag är bra sugen på att baka det.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: