Rökta räkor och altanhäng in på småtimmarna.

Godmorgon.

Jag njuter av denna morgonen i sängen med mitt morgonkaffe och nya favorit knäckemackan. Det är midsommarafton idag. Knappt att man kan tro det för året har verkligen gått fort. Rökta räkor och altanhäng in på småtimmarna. Gårdagskvällen var helt amazing.

Rökta räkor och altanhäng in på småtimmarna.

Vi satt ute tills klockan nästan slog midnatt på altanen och lyssnade på musik och njöt av sommarkvällen. Alltså wao vilken tid vi har nu. Vi är alla så värda denna underbara sommaren och värmen efter denna våren som varit med Corona och allt. Sent  igår kväll var jag nere till centrum innan stängning för att hämta ett paket och fylla på kylen ännu lite till.

Då jag sprang på rökta räkor. Rökta räkor om något är sommar för mig. Väl hemma fick det bli öl med räkorna på picknick sätt på altanen. Det är verkligen inte alltid en kalasfin dukning som gör att stunden blir så där perfekt som man önskar. Mums vad gott det var måste jag säga.

img_9573img_9577

Lagerblad mot myggen.

Att bränna lagerblad har jag fått lära mig är bra för både stress, och att komma ner i varv. doften som sprids när de bränns ska innehålla något ämne som gör att det ska bli så. Minns inte vilket nu men ……Lagerblad ska även funka mot myggen. Så det fick jag testa när de små elaka myggen kom. Kryss i taket det funkade. Ni måste elda på de torkade bladen för att doften ska sprida sig. När vi eldat på fick de små bitarna ligga i värmeljusen.

img_9578img_9593

Tilda hade danskurs med R.

När Tilda kom hem cyklandes satt hon med oss ute vilket var så mysigt. Det slutade med att hon hade danskurs med R. Det gick så vilt till att en av mina krukor välte. eller så var den ställd på ett tokigt ställe vilket den var. Krukan hamnade där när det regnade som det gjorde häromdagen.

img_9588

img_9603img_9597

19a

♥♥♥

 

 

14 thoughts on “Rökta räkor och altanhäng in på småtimmarna.

Add yours

 1. Men ååh vad mysigt!! Att sitta på altanen en sommarkväll är svårslaget! 😍 glad midsommar fina du!

  1. Rökta räkor är så gott, får jag nog köpa hem en dag. Måste även testa med lagerblad, är det bra mot mygg då blir det min favorit
   Den dansen försökte vi lära oss för någon helg sedan…gick väl sådär, kommer ihåg hälften idag
   Kram Kajsa

 2. Åå rökta räkor 🤤 så gott!
  du har så rätt, vi alla behöver en bra sommar i dessa tider. Ha en fin midsommarhelg

 3. Gud vad mysigt det låter! Sådana typer av sommarkvällar när man sitter ute så länge och njuter av ljuset och värmen är bland det mest fantastiska som finns. Precis sådant man drömmer om under vinterhalvåret!

 4. Vilken mysig midssommar ni fick Det med lagerblad har jag aldrig hört talas om tidigare, men tackar för tipset. De där små myggen kan vara så irriterande

 5. Ohh så härligt det låter och mysigt att sitta på altan ute intill småtimmarna. BQ och jag satt också ute fast på balkongen och mös då tösen somnat igår och vi hade det härligt på vår lilla tripp vi gjorde

 6. Åh så mysigt med sådana kvällar, tror aldrig jag ätit rökta räkor, låter dock supergott. härligt med lite dansundervisning…i foppatofflor 😂. hoppas ni hade en lika underbar midsommaraftonskväll

 7. Åh vad härligt att sitta och avnjuta lite gott på altanen och ta det lungt 🙂 räkor är verkligen otroligt gott <3

 8. Vilket bra tips! Man kan sätta fyr på kaffebönor för att hålla getingar borta. Skadar ingen men geringarna håller sig borta. Det har även funkat mot mygg har vi märkt.
  Rökta räkor är så gott, har inte äta det på länge.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: