Okej att bo i gästhus hos 70 plusare i sommar?

Hej Hej.

Mår ni bra? Jag mår bra men känner mig otroligt kluven just nu så ni måste vara med och tycka och tänka.Okej att bo i gästhus hos 70 plusare i sommar? Personligen är jag relativt öppen för att samhället ska fungera trots att vi har Corona fortfarande. Men samtidigt gillar jag inte att utmana ödet eller göra dumdristiga saker. Vad tänker ni?

18b

Okej att bo i gästhus hos 70 plusare i sommar?

Innan ni tycker till ska ni få lite bakgrund information. 70 plus paret bor på landet i Småland och är väldigt pigga, friska och aktiva. De blir i år 81 och 76 år gamla. Nu räknar parets ena barn en kvinna 45 plus från Stockholms området med äldre tonårsbarn åka och besöka dem i sommar nästan två veckor. Tanken är att de ska bo i ett gästhus som saknar vatten, toalett och dusch. De ska då använda 70 plusparets ena badrum medan de äldre får använda badrummet på andra våningen. All mat kommer lagas och hämtas från paret hus där köket finns.

Är det okej att åka och göra denna resan? Jag är väldigt kluven måste jag säga. Tanken att bo så som kvinnan med barnen tänkt är en god tanke men frågan är om den räcker. De kommer trots detta tänk mötas i kök och gemensamma utrymmen.

img_9556img_9557

Hålla avstånd men samtidigt leva.

Var ska man dra gränsen. Vad är okej och inte? Nu tror jag kanske inte att det äldre paret skulle bli smittade men man vet ju aldrig. Personligen skulle jag inte vilja vara den eller veta med mig att jag kunde vara den som smittade någon. Att testa sig innan en eventuell sådan resa skulle kännas bättre för alla inblandade skulle jag tro. Hur skulle ni tänkt och agerat i denna situation? Jag är så kluven samtidigt som jag unnar dem att umgås men samtidigt tycker jag det är dumdristigt.

Umgås men bo med olika boenden.

Att umgås men att bo på olika platser tror jag skulle vara ett bättre alternativ. Ta in på hotell, campa, hyra stuga eller husvagn är ett bra alternativ tycker jag. För att då bor man separat och kan umgås där efter. Då jag tror det är lättare att hålla på avstånd och umgås men på avstånd.

♥ KRAM KRAM ♥

 

 

 

 

 

13 thoughts on “Okej att bo i gästhus hos 70 plusare i sommar?

Add yours

 1. Att som stockholmare åka till andra regioner tycker jag är dumt, Stockholm har stor smittspridning. Ska vi få bukt med denna jävla pandemin så krävs det att vi håller oss i vår region.
  Vi har vänner som ska köra rakt igenom Sverige i sommar, från mitten av Skåne och upp till Arvidsjaur. Jag tycker att det är fel men de menar på att de kommer fricampa så de träffar ingen. Men det handlar om mer än vem man träffar det handlar om att inte belasta en annan regions sjukvård. Tänk om man är med om en olycka, stor som liten, då belastar man en region som man inte är inräknad i.
  Nä jag tycker inte att man ska lämna sin region!

 2. Jag hade nog inte åkt. 70-plussare ska ju trots allt fortfarande vara isolerade. Dock tycker jag det är så svårt och veta vad man får göra och inte. Glömmer bort mig titt som tätt.

 3. Ja. det var en trixig fråga. Vad är bra och vad är inte? Kanske det är ok. de håller avstånd ändå. Och sommar, ja då är man mycket ute.
  Och Ndra sidan. samvetet hade ju fått en rejäl törn om de blivit smittade. Guuuud, vilken tuff fråga!
  Kram Kajsa

 4. Då jag läste rubriken tyckte jag att absolut, men så läste jag hela och blev som du tveksam. Samtidigt finns så många 70 plussare ute i samhället och rör sig. Sitter på krogen, går och handlar och alla håller inte avstånd kan jag säga. Jag tror att vi har gått rätt väg då vi inte stängt ner, men många tar sig för stora friheter och förstår inte allvaret i detta.

 5. Jag tycker så som du skriver sist, så hade jag gjort. Detta med olika boenden, men ses på avstånd ute, så hade jag gjort. Reagerade på en kommentar – Smittan finns i hela landet nu så tycker inte vi ska skylla mest på stockholmare, det var lite hård ord.

  1. Ja vi har smittspridning i hela landet men Stockholm har fortfarande den största smittspridningen. Sen hävdar jag ju att alla ska hålla sig inom sin region så det är inte på något sätt så att jag tycker att alla andra ska få resa men inte stockholmarna. Men med tanke på vilka uttalande just stockholmare har gjort, både i media och på mitt jobb och i sociala medier, kring att de inte fick åka till Gotland eller Österlen så tycker jag att just stockholmare kanske ska tänka sig för en gång till. Precis som alla skåningar som ”dött” av att inte få åka över till Danmark, samma jävla idioti. Man kan faktiskt överleva en sommar utan att resa utanför sin egna region.

   1. Följer vi de restriktioner som folkhälsomyndigheten bestämt så gör vi alla rätt. Nu har landet öppnat upp och så världen många länders gränser. vilket innebär att det är okej att åka och röra på sig. Sedan får man ha vilken uppfattning man själv vill. Följer vi de lagda restriktionerna så är det okej. Smittan sägs just nu inte vara störst i Stockholm längre utan vandrat vidare.

 6. Supersvårt att avgöra tycker jag, hade gäststugan innehållit allt som behövs tycker jag det hade varit ok, men att dela så mycket, njae, jag vet inte… hade nog varit bättre att bo på andra ställen i närheten, men det är kanske en kostnadsfråga också. Just nu verkar det ju sprida sig mycket just bland ungdomar efter deras skolavslutningar…men med en test före så går det nog bra….ja du ser, inget riktigt svar…jag kan inte svara JA eller NEJ på din fråga

 7. Jag hade nog hållit mej hemma helt och hållet då dom är så gammla och inte bra om dom blir sjuka ❤️

 8. Ja, det där är jättesvårt. Denna fråga har jag och min familj också vridit och vänt på. Jag hoppas att jag kommer till Dalarna i sommar.

 9. Det e väl dut o åka till Sthlm nu i överlag och att dela på så mkt hade jag inte ens vela göra . Hade varit en annan sak om jag hade eget badrum

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: