Midsommar med tårta bad och blommor.

Hej Hej.

Midsommarafton igår. Hör ni..vilken midsommarafton vi fick. Nästan så man kan tro att alla högre makter var med oss igår. Tror att vi verkligen behövde denna dagen efter Coronatiden. Midsommar med tårta bad och blommor. Jag har både läst och sett hur härligt ni hade det igår.

Midsommar med tårta, bad och blommor.

Vi började med att laga midsommarlunch tillsammans. Mitt uppdrag blev kycklingen och hasselbackspotatisen. Barnen bakade jordgubbstårtan tillsammans lite efter tips från coachen mig.  Tårtan blev superfin och god. Skönt att få till en lunch innan killarna drog iväg på sina håll.

img_9618-1img_9628

Bad på Sandviken.

Vi andra tre som inte skulle iväg på fest åkte mot Sandviken och havet för att bada. Kan ni tänka ert att det faktiskt inte var kallt i havet längre? Jag fick inte alls ont i fötterna när jag gick i vattnet som jag brukar när det är på tok för kallt. PS jag badade även igår i havet. Så nu kan jag sätta upp ännu ett streck på min badlista i år.

img_9647-1img_9645-1img_9641-1img_9635-1

Sju sorters blommor under kudden.

Sätt sju sorters blommor under huvudkudden på midsommarafton och du kommer enligt sägnen att drömma om din framtida kärlek.Blommorna ska plockas med vänster hand, samtidigt som du klättrar baklänges över sju gärdsgårdar. Du måste även vara knäpptyst, annars bryts magin! Enligt traditionen ska man plocka läkeväxter, men det duger nog utmärkt med vilka somriga blommor som helst.

Mina blommor plockades med vänster hand under tystnad här hemma. Tänk att jag fick ihop så många olika vilda blommor här hemma. Några gärdsgårdar har vi tyvärr inte och inte gick jag baklänges heller. Men blommorna plockades under tystnad och lades under min kudde.

img_9651img_9652

Drömde jag något är frågan.

Inte drömde jag om någon vacker prins inte och inte om R heller. Däremot så sov jag urdåligt i natt då mina fötter värkte så jag inte kunde somna utan värktablett. Tack för den fibromyalgin…

braaaa

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Midsommar med tårta bad och blommor.

Add yours

  1. Låter som en bra midsommar. Skönt med ett bad. Känner verkligen att det är dags nu.

  2. Vi plockade också blommor och grillade och badade igår och ja vattnet har blivit bra mycket varmare på bara några dagar, gott med tårta när du slapp baka den själv.. Här äter alla tårta som små möss så det var ingen ide att baka en eftersom vi inte kunde ha fler gäster.. men underbart väder och det såg ut som din midsommar också var bra, kanske tur att du inte drömde om någon prins för det blir ju ett lite jobbigt val att göra då.Om nu inte prinsen är ens nuvarande partner förstås

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: