Sommarprat ny bikini och öde torp.

Hej.

Det är nästan så jag tror att jag drömmer. Vi har så underbart sommarväder. Nästan så jag inte kan tro att det är på riktigt. Men det är sant, på riktigt alltså för jag nöp mig nyss i armen bara för att kolla om allt idag varit liksom. Vilken härlig sommardag. Sommarprat ny bikini och öde torp.

Vilken härlig sommardag.

Det är svårt med rubriker på inlägg ibland tycker jag. För den måste ju stämma någorlunda överens med innehållet och så måste ämnet lyftas i brödtexterna och så vidare. Vi får helt enkelt se vad detta inlägg tar vägen och sätta en rubrik senare.

Hur som helst igår blev det inga FFF för mig trots att det var fredag och allt. Det fick bli ett medvetet val att göra dem idag istället.

En ny bikini hemklickad.

Jag har varit sugen på en gul och vit randig bikini från Twilfit. Men självklart när jag tyckte att nu har de sänkt den så priset passade min plånbok var min storlek slut i bh delen. Så bara för att jag behövde och att Twilfit gått i konkurs och säljer ut shoppade jag en ny fin till mig. Jag har en precis lika modell i överdelen sedan tidigare vilken jag trivs så bra med. Varför byta bort ett vinnande koncept liksom? Visst var detta en himla bra fredagspresent till mig!

Fredagsfika en lördag med Greta.

Idag var det äntligen dags igen för sommarpratarna på P1. Först ut var Greta Thunberg. Jag har tidigare tyckt att hon varit lite to much helt enkelt men attans vilken klippt kvinna eller tjej hon är alltså. Min fredagsfika en lördag intogs i solstolen med Greta i lurarna. I år ska jag försöka göra sommarpratar tiden till min aktiva vila stund varje dag. På tal om fikat så fick det bli en tårtbit från tårtan som hade en bit kvar. Jordgubbstårta på min mammas sätt är fasiken den godaste gräddtårtan som finns.

img_9678-1

”Greta Thunberg”

img_9666img_9656img_9657

Årets allra första smultron på strå.

Årets allra första strå med smultron – check på den. Det är sommar med smultron visst kan man plocka smultron i handen men det är lite fusk tycker jag allt. Smultron plocka och träs på strån. Det är många småländska fasoner som aldrig kommer gå ur mig och tur är väl det.

img_9665

Runt Mellansjön och öde torpet Katrineberg.

Jag fick sällskap idag på min promis i skogen runt Mellansjön. R hängde på vilket var roligt. I Vinterskogen finns det några spännande byggnader som ser lite väl öde ut. Ett torp som ligger en bit upp från en stig jag ofta går har jag länge varit nyfiken på. Idag när R som är stor och stark var med vågade vi gå upp och kika vad det var för något.

img_9674

Katrineberg torpet beboddes först av Nybyggaren år 1854 hette Peter Malmström. Han bodde där med hustrun Anna Lisa Larsdotter. Malmström bodde kvar ända till sin död till 1891 då han var 88 år gammal. Siste torpare var Klas August Teodor Johansson. Sedan bodde där grovarbetaren Johan Ivar Andersson fram till 1928. Efter det finns ingen mer hyresgäst noterad. Stugan ägs nu av Botkyrka kommun och arrenderas ut, tidigare till sommargäster men nu till verksamhet för förståndshandikappade barn.

img_9670

Det var både spännande och lite läskigt att smyga omkring där. I ett gammalt skull hittade jag en draggräsklippare lik en sådan som pappa hade i sitt verkstadsförråd när Cicci och jag var små. Vi fick inte köra den riktiga gräsklippare men pappas gamla skrutt fick vi försöka klippa med. Svintungt var det för oss som kanske var runt 4- 5 år men vi fixade det lite minns jag allt.

img_9672img_9673

Så var det fokus som också skulle bli av.

Det har varit en hel del men ändå bara lugnt idag. När det blir lugnt blir det oftast trädgårdsarbete för mig. Efter middagen som bestod av min egna lasagne la jag mig i hängmattan och somnade till en stund. Lata mig i hängmattan får blir fredagsfokus stunden. Jag somnade visst till en stund också.

img_9676img_9681

Ha en fin fin kväll.

♥♥♥

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Sommarprat ny bikini och öde torp.

Add yours

  1. Greta är en häftig tjej tycker jag.. härligt med unga som vågar stå för det dom tror starkt på..vilken härlig dag du verkar ha haft..

  2. Ja det är sjukt med sådant varmt väder . Vi var ute på landet i fredags det måste ha varit 30 grader för man svettades ihjäl…

  3. Supersnygg bikini det där och jag vill också hitta ett gammalt torp där jag kan smyga omkring och känna historiens vingslag. Smultron ska träs på strå även här i Skåne inget fuskeri med det alltså och jag har just hittat ett par träd där en hängmatta passat perfekt. Jag är bara rädd att ramla av.

  4. Så mysigt att vara på utforskning av ett öde torp 🙂 smultron som träs på strån är verkligen så mycket sommar som det kan bli 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: