Ska jag svara nu då?

Hej.

Nu är det då dags för mig att svara på de frågor som jag fick på frågestunden som jag hade i veckan.  Ska jag svara nu då? Det är helt enkelt inget att dra ut på längre så nu kör vi.

Ska jag svara nu då?

Vilken är din favoritfika? Jag är ett fika monster och alltid varit. Jag har två favoritfika på plats nummer ett kommer min cheesecake och andra plats semlor. Alltså goda semlor. Det finns ju också semlor som är helt katastrof i mina ögon.

Hur gamla är barnen? Våra barn är stora nu William blir 21 i augusti. Han är en datakille som jobbar inom databranschen och gjort sedan han tog studenten. Stackarn fick knappt ledigt något alls första året efter studenten då han gick på jobbet direkt. Första året pluggade han även på distans på högskola på 50%. Annars så är han en bilkille och bygger och meckar med bilar i sitt garage som han hyr en en polare.

Marcel blir 19 i augusti och tar studenten nu i juni från ekonomiprogrammet. Han är vår duracell kanin. Han är sportkillen som spelar hockey som målvakt och gjort sedan han var 7år. I år skadade han olyckligt foten i första träningsmatchen vilket ställde till det för honom denna säsongen. Annars så spelar han paddel hela tiden, golfar, gör musik och hänger med polarna.

Tilda blir 14 i början av november och går i 7:an. Jisses vad åren med henne gått fort. Hon tränar gympa vilket hon gjort sedan hon var liten. Nu sedan ett år tillbaka hoppar hon även simhopp. Tilda älskar kläder, mode, youtube, frappino, dansa, hänga med kompisar och göra naglar. Hon är den envisa av dem tre. Säga vad man säga vill men killar är så mycket lättare att vara förälder till.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Vad jobbar din man med, verkar ju vara i musikbranschen eller? R jobbar som ljudtekniker. Han gör jobb både åt artister, turnér, tillställningar, arena ljud och gud vet vad han gör allt.

Finns det någon fredagspresent till dig själv som du är extra nöjd med? Mina fredagspresenter kan vara både det lilla och stora. Grejen är den att det spelar nog inte så stor roll vad det är utan att jag får något som uppskattning av mig själv för att jag är bäst.

Varför började du blogga? Denna fråga tror jag att jag svarat på vid någon tidigare frågestund men jag tar det igen. Jag jobbade många år som webbmaster och designer något jag verkligen gillade eftersom jag gillar att skapa och färg och form. Plus att jag tycker om att skriva. Efter två små killar valde jag att gå tillbaka till förskolans värld igen. Livet gick inte ihop med alla de timmar som det yrket tog för att vara ett namn i branschen.

En sommar när jag pluggade på lärarprogrammet valde jag att plugga en sommarkurs på KTH. Digitalkompetens för det 2100 århundrandet. Där skulle alla uppgifter redovisas i bloggform. Där och då 2011 föddes kamillaskamera. Jag har alltid gillat foto, skriva och läsa om andras liv så jag skapade en egen blogg.

Är anledningen detsamma fortfarande? Ja anledningen är nog delvis densamma. Nu gör jag även en del samarbeten kring bloggen vilket lett till andra saker och nya erfarenheter såklart. Men grund tanken är och har alltid varit  – Mitt liv och mina dagar genom kameran.

Vad för typ av böcker gillar du att lyssna på? Jag tycker om böcker som berör. Gärna får de vara skriva utifrån verkliga händelser. Samtidigt som jag älskar att läsa fakta böcker och gärna bläddrar i kokböcker och andra böcker som inspirerar. Något som jag inte gillar är science och overkliga böcker.

Läser du även vanliga fysiska böcker? Ja det gör jag. Alltid finns det en bok i lurarna och en vid nattduksbordet. Jag tycker om att ha fina inspirerande böcker framme såsom kokböcker, trädgård, inredning eller kanske bara om Veronica Maggio typ.

Vilken av dem yrken du jobbat har du trivts bäst med? Oj den är svår. Jag har hela livet arbetat med barn och ungdomar som lärare både i förskolans värld eller på gymnasiet. Förutom några år inom internetsvängen och webben där jag hamnat lite igen. Jag älskar att vara kreativ och hitta på nya saker, lyfta barn och människor till att våga tro och prova på nya saker. Allra bästa måste bli Ateljerista åren då jag enbart var atejlerista och ansvarade för de esteriska lärprocesserna, förskolans miljöer och var drivande i de projekt som kommunen stod för. Webbsvängen var också härlig lika väl alla möten med alla underbara barn. Jag tror på alla barns lika värde och kan gå genom eld när barn for illa.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Vilken kamera har du alltså systemkamera? Jag har en Canon EOS 60D med två olika objektiv som är några special med minns inte nummer och orkar inte gå och kolla. Det som var orginal bytte jag ut mot två bättre.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Vad föredrar du att fota med, och vilken mobil har du?

Jag har en Iphone 11 som har en toppen kamera tycker jag. Visst önskar jag att jag orkade släpa med mig stora kameran oftare men nu när jag har en bra kameramobil blir den ofta hemma. Tyvärr men stora är lite för knölig ibland faktiskt.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

18 thoughts on “Ska jag svara nu då?

Add yours

 1. Alltså åren överlag går på tok för fort, barn blir stora tillslut haha! Men säg till Marcel att njuta av det sista i skolan nu för det är ändå en rolig tid när man ser tillbaka efteråt. men det som kommer är minst lika roligt 😀 Kul att få läsa dina svar!! <3

 2. Kul med frågorna om dig & få lära känna dig & din familj lite mer 🙂.

  En följd fråga..
  Vad gjorde att Marcel ville bli målvakt i hockey?
  Det är jättebra 👍😀inte många som vill bli det.
  Å vad är ”frappino” som Tilde håller på med.
  Jag håller med. Jag gillar med att lyssna på böcker som berör.
  Kul & höra din bakgrund till blogg starten & varför din blogg heter ”Kamillas Kamera”

 3. så roligt att faktist få veta lite mer om dig och familjen. håller med om att kameran är jobbig att släpa på. hade den vart lätt hade den nog följt med oftare.
  Ha en fin kväll

 4. Så kul att få läsa dina svar och få veta mer om dig och din familj. Kan verkligen relatera till det där med att släpa med sig kameran, jag köpte ju en systemkamera för en tid sedan men de är otympliga att ta med helt enkelt. Tur ändå att mobilkamerorna idag är såpass bra som de är 🙂

 5. Härligt att läsa och få känna dig lite bättre, visste inte alls att du jobbat inom it-branchen så som du gjort, Jag skulle just säga att jag tycker det ä lättare med döttrar…men måste nog ändra det till roligare. Det var intressanta böcker du la ut på bilden…ska nog leta efter dem när jag är i väg och handlar nästa gång.

 6. Härligt att läsa dina svar och din yrkeskärriär har ju varit många intressanta yrken så förstår att det finns fler att välja som är ditt bästa. Men jobba med barn är ju som du säger väldigt givande. Vi borde ut och fotopromenera och fota loss ngn gång =D

 7. Tack för dina svar, roligt att du ville dela med dig. Håller med dig och saknar ibland att jag nästan bara fotar med mobilen numera, men det är så enkelt.
  Har alltid också både en ljudbok och en vanlig bok på gång samtidigt.

Kommentera

Up ↑

%d