Sverige är verkligen ute och cyklar!!!

julsäcken

Delta gärna i Julklappssäcken 2019 – HÄR!!!

Hej.

Hör ni, delar av vår Svenska Sjukvård är helt ute och cyklar. Det finns bitar som är helt fantastiska men sjukvården när den ska serva gemene man vet jag faktiskt inte vad den har hamnat. Ska man behöva vänta över 4 timmar och 45 minuter på att få drop-in röntga? Sverige är verkligen ute och cyklar på allvar!!!

img_5328

Ska man behöva vänta över 4 timmar och 45 minuter.

Jag är inte dum i huvudet. Det är klart att det kan bli kö på drop-in mottagning. Men när jag först idag kom till Aleris röntgen och fick veta att det var ganska lång kö runt 2 timmar kändes det okej. Jag var lite småhungrig och kunde gärna gå ett varv i centrum innan det blev min tur. Sagt och gjort jag gick runt åt världens äckligaste lunch som jag faktiskt tog mod till mig och lämnade tillbaka. Jag fick tillbaka pengarna.

Tillbaka till röntgen där jag får veta av annan person vid disken att väntetiden från och med då var ytterligare 2 timmar och runt 45 minuter till det var min tur. Obs, jag hade kvar min plats i kön. Är det ett skämt eller? Inte fasiken kan en drop-in röntgen ha väntetider som är i likhet med akutmottagningarna. Sverige vi är verkligen ute och cyklar på allt för många bitar i vår sjukvård när det ser ut så här.

Sverige blöder på väldigt många ställen just nu.

Tolka den rubriken som ni vill men det är en stor sanning. Jag tänker inte säga för mycket med risk att bli politisk men vårt fina land har enormt stora problem på många områden just nu. Någonstans på vägen från när jag var barn och tonåring tappade vi eller våra politiker Sverige. Sverige blöder på många ställen om ni inte märkt det. Alltid ska man passa sig för att klaga eller säga vad man egentligen tycker och tänker. Vi vill inte sticka ut för det är livsfarligt i landet lagom. Frågan som många med mig ställer sig just nu är – Hur ska det gå med allt?

Sverige har delvis en sjukvård som inte klarar av det trycket som ställs på de verksamheter som är aktiva, handläggare på försäkringskassan ska göra medicinska bedömningar istället för läkarna, vi har en gängkriminalitet som vi inte rår på – det skjuts hej vilt, kvinnor mördas och misshandlas i sina relationer, brottsligheten kryper allt längre ner i åldrarna, narkotikahandeln blomstrar, segregationen blir bara större och större. Var tog en för alla – alla för en vägen?

Vilken himla tur att det låg en julklapp till mig i brevlådan när jag kom hem.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Sverige är verkligen ute och cyklar!!!

Add yours

  1. Jag håller med dig fullständigt. Det är tankar som jag är säker på att många tänker, men gud förbjude att man uttalar sig om vad man tänker och tycker. Vården är bara ett av alla de områden man undrar över hur det ska gå. Jag har varit med om att vänta upp till 10h på akuten, och det är inte acceptabelt. Men det är inte det värsta man kan behöva vänta på. Den som har riktig otur kan tvingas föda barn i en utkyld bil längs vägkanten. Skönt att läsa ett inlägg om verklighetens verkligt bekymmersamma sida.

  2. Så är de när politikerna tänker på pengarna och inte på oss som bor i landet. Jag ska läsa till usk (undersköterska) och inriktning sjukvård. Efter vad jag såg igår kommer jag vilja påverka

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: