Viktigaste säkerhetsdetaljen vid en frontalkrock.

Hej.

Hälften av alla som dör obältade i en trafikolycka skulle överlevt om de använt bilbälte. Alltså ni hör själva hälften ändå ser jag och säkert även ni allt för ofta att både förare och passagerare åker utan bälte. Viktigaste säkerhetsdetaljen vid en frontalkrock är utan tvekan bilbältet.

Eftersom några redan funderat på hur denna olycka kom sig hänvisar jag till tidigare inlägg. Kvinnan i andra bilen med två småbarn i bilen hade somnat vid ratten. Marcel inte har gjort något fel kan jag poängtera. Enligt både polis, vittnen och räddningstjänst hade Marre ingen som helst chans att undvika denna krock när mötande bil somnat och kom över mot hans bil. Ja kvinnan har erkänt för både övriga personer vid krocken, Marcel och all personal på plats att hon somnat vid ratten.

Viktigaste säkerhetsdetaljen vid en frontalkrock.

Upp till  ungefär 7 km/h klarar vi oss att ta emot med händerna vid en krock. Att frontalkrocka i 70 kilometer i timmen är som att falla från sjätte våningen. Så det är verkligen ett under att jag har två söner kvar i livet. Sjätte våningen det är bra högt upp att falla ifrån. För att klara av ett sånt fall krävs en bra fysik och en himla massa tur.

Vad händer i kroppen vid en frontalkrock?

Hastigheten i kollisionsögonblicket är helt avgörande för hur svårt människor skadas i en trafikolycka. Nu när vi är mitt uppe i allt kring krocken Marcel blev utsatt för i söndags läser jag och tar till mig så mycket jag bara kan. Efter varje artikel vill jag bara tacka de högre makterna för vilken änglatur han haft.

Idag mår Marcel si så där. Huvudet värker, nacken gör ont. Han säger att det brusar lite i öronen och att han ibland ser suddigt. Ibland blir han lite yr säger han också. Röntgen plåtarna såg bra ut. Men visst sjutton måste det ta ett par dagar att landa efter en sådan här händelse. Någon form av pisksnärtsskada har Marcel dragit på sig vilken är svår att se vad den landar eftersom allt är så nytt nu. Alltså vilken otur den killen har i år är det inte brutet finger är det ledband av i foten och nu det här.

img_4836img_4838img_4839

Tömt BOZ123 och sagt tack för den här tiden!

En modern bil  sägs klara att skydda åkande i 70-80 km/tim vid en frontalkollision och i 50-60 km/tim vid en sidokollision. Förutsättningen är naturligtvis att alla i bilen använder bilbälte. Vilken tur att han satt i en bra bil när krocken inträffade.

img_4841img_4842img_4843

♥ Puss & Kram ♥

 

11 thoughts on “Viktigaste säkerhetsdetaljen vid en frontalkrock.

Add yours

  1. Men fy så obehagligt. Bra och viktigt att upplysa och säkerhetsbältet. Många slarvar med det. En olycka kan ske vem som helst och när som helst. Bra inlägg. Kram

  2. Men fy så hemskt! Har missat att han var med om en bilolycka men så skönt att höra att han ändå mår bra med tanke på hur bilen ser ut… helt galet hur många som inte använder bilbälte 😔

  3. Shit vilken ängla vakta han hade! Vilken tur han hade att han inte fick värre skador. Så skönt att han åter är hemma.

  4. Usscch och fyvale så blien ser ut jag får obegahgskänslor och hoppas att det inte blir något mer med honom utan att det lägger sig då detta landat. Sådan otur han haft, nu hoppas vi att han betat av den listan och att nu är det lugnt. Hualigen och somna vid ratten, alltså vad skulle han ha gjort som sagt.

    1. Men fy vilken tur att han klarade sej det är så farligt att inte vara uppmärksam som. Den här kvinnan inte var då hon somnade bakom ratten han hade värkligen sådan tur ❤️❤️

  5. Hemskt men glad det gick så bra som det gjorde och ja bilbälte är viktigt!! Bra att du skriver om det, förstår varför just nu. ❤️ Kan inte förstå människor som vågar köra utan bälte? 🤔🙄

  6. Fy fan vilken mördröm för er alla inblandade.Kan inte låta bli att undra hur det gick för dom två små barnen som var med i den andra bilen?Har utredningen visat om mamman var påverkad när hon körde?Har din son vågat sätta sig bakom ratten efter denna händelse ?

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: