Jag kan inte komma – Jag har frontalkrockat!!!

Hej.

Bilderna i inlägget kommer från julbelysningen som lyser upp vackra Stockholm. De passar faktiskt ganska bra – Ljus som lyser över våra kära och nära.

———————————–

Tiden stannade några sekunder igår eftermiddag. Dottern var i vanlig ordning inne och tränade simhopp och jag satt ute på bänkarna och väntade. Vi hade varit i stan och kikat på julbelysningen och myst en stund innan det var dags för Tildas träning. Marcel skulle komma in till Eriksdalsbadet och hämta oss. Plötsligt ringde Marre och säger – Jag kan inte komma och hämta er. Jag har frontalkrockat!!!

Ett tusen ett  – ett tusen två…

Tiden stannade och mitt hjärtat slog minst tre dubbla slag. En bil på Huddingevägen kom helt plötsligt över i Marcels körbana. Marre hann tänka – Vad faan händer? Nu dör jag! Och försöka veja ut i vägbanan innan det smällde på 70 väg.

Kvinnan i andra bilen med två småbarn i bilen hade somnat vid ratten. Alltså hur i hela världen kan man somna på en smal väg utan vägren som det inte är vid den delen av vägen med två barn i bilen?

img_4775

För mig finns bara tre alternativ eftersom det inte var ett sjukdomsfall antingen påverkad av alkohol, narkotika eller tagit medicin som man inte bör köra bil på. Hur som helst så himla oansvarig. Först och främst för sina egna medpassagerare som säkert var hennes egna barn. Men samtidigt också en trafikfara för alla andra trafikanter.

img_4793

Tack änglarna som vakade över min Marcel.

Enligt trafikverket är det 50% chans att klara en frontalkrock i den hastigheten om man bär bälte och sitter i en bra bil vilket Marre gjorde. För att redan nu klargöra att Marcel inte har gjort något fel kan jag poängtera. Att enligt både polis och räddningstjänst hade Marre ingen som helst chans att undvika denna krock när mötande bil somnat och kom över mot hans bil. Ja kvinnan har erkänt för både övriga personer vid krocken, Marcel och all personal på plats att hon somnat vid ratten.

img_4771

Tack även till Tony.

Marcel hade en tur i oturen om man kan säga så. Några bilar bakom honom och den person som ringde 112 var en av hans bästa vänners pappa Tony. Vilket Marcel tyckte var väldigt skönt att se ett välkänt ansikte när en sådan här händelse inträffar. Tack Tony för att du var där precis i rätt tid.

Obeskrivlig känsla som inte gillas.

Känslan av att inte vara på plats eller att direkt bara kunna kasta sig i bilen och åka till Tullinge där olyckan hände var allt annat än skön. En dotter som tränar, en stor son som inte har mobiltäckning i sitt bilgarage och R som är i Älmhult hela månaden ogillades skarpt. Hur som helst så kom Marre hem med poliserna och vi möttes hemma.

img_4778

Hur gick det med Marcel?

Marre fick senare igår kväll ont i nacken. En handen är sönderslagen då den åkte upp i rutan. Även andra handen har skrapmärken. Sent igår kväll åkte vi in till akuten där det som alltid tar år och dar. Efter CT röntgen såg nacken bra ut man får vänta och se när allt lagt sig. Handen är ompysslad och inget skadat men duktigt svullen. Skulle nacken få ytterligare problem efter några veckor får den kollas upp ytterligare.

Tiden stannade och mitt hjärtat slog minst tre dubbla slag.

♥ TACK

 

 

 

25 thoughts on “Jag kan inte komma – Jag har frontalkrockat!!!

Add yours

 1. Men så skönt att det inte blev värre,men förstår din oro. Höll på att råka ut för samma sak, men ett pucko som rattsurfa. Ca 2-3 meter framför mig väjde han, och jag var helt beredd att köra i diket

 2. FY bubblan. Hoppas han blir återställd och inte får några fysiska eller psykiska men av detta. Kram på er ❤️

 3. Men usch vad obehagligt! Skönt att kvinnan erkände, men hur f*n tänker man???
  Är man trött eller påverkad eller något annat ska man inte ut och köra på vägarna, blir så arg på sånt!!!

  Ta hand om dig Marre, skickar styrkekramar till er <3

 4. Usch det måste varit förfärligt att få det samtalet, jag fasar för sånt. Men så skönt att Marcel kom lindrigt undan ❤️ förstår inte hur man kan utsätta sina barn och andra för sån fara 😥 ❤️❤️

 5. Men gud, sitter med tårade ögon och skriver. 😥
  Tack gode gud och änglar att allt gick bra.
  Kry krya på M.

 6. Vet inte vad jag ska skriva, skönt att Marre klarade sig så pass bra, skönt att han fick hjälp på plats av någon bekant och skönt för honom att veta säkert att det inte var hans fel. Krama om honom från förskolefröken 💕

 7. men fu va hemskt, men tur han inte blev skadad nått värre, men kan bara föreställa mig hur orolig du måste ha varit , kram på er <3

 8. Jag förstår din oro, Stackars Marre , vilken tur att det inte blev värre skador. Det är farligt att sitta bakom ratten om man är trött. Hoppas det inte blir allvarligt med Marres nacke.
  Fina bilder på alla dessa ljus och jag gillade bilden med renarna =)

 9. Fy vad hemskt! Vilken otrolig tur att det inte gick sämre för din son! Förstår att du måste ha blivit helt skärrad av samtalet, men tur ändå att han ringde själv och att det inte var någon annan. Hoppas han mår ok idag. Och du med!

 10. Fy vad hemskt men så skönt att han inte skadade sig värre. Så obehagligt att någon somnar bakom ratten, tur att ingen skadade sig värre ❤ Många kramar till er ❤

 11. Vad otäckt skönt att det ”bara” var en svullen hand det kunde ju ha gått mycket värre. Hur kan man somna? Då kanske man inte ska köra bil :/ <3

 12. Men fy vad obehagligt. Änglarna vakade över dem.Livet är verkligen kort och oförutsägbart. Man ska ta vara på det så mycket man kan. Styrkekramar till er <3

 13. Usch vad otäckt att få det samtalet och inte kunna göra något skönt ett de gick såpass bra ändå ❤️

 14. Ussccha du berättade ju för mig och jag vart skärrad jag också, hualigen. Tur att det gick som det gick då i allt trots att det inte gick bra ändå. Undrar vad i allsin dar kvinnan höll på med

 15. Men fy vad hemskt kan förstå att ditt hjärta stannar när man får ett sådant samtal 😞 vilken tur att det endå gick bra för han skönt att det inte var någåt fel på hans nake

 16. Usch vad hemskt. Hur gick det med barnen i den andra bilen då? Jag tänker att det inte alls behöver vara något som alkohol eller droger inblandat, jag tänker att det här mycket väl kan vara en vanlig ensamstående mamma som bara gör så gott hon kan, för att få saker att gå ihop. För att hon måste. För att det är så samhället är.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: