Ska jag kunna rädda äppelträdet?

Halloj.

Jag har aldrig fiskat kräftor.

Vilket är ganska galet med tanke på hur mycket jag faktiskt tycker om kräftor. Många runt omkring mig fiskar här i sjöarna runt omkring oss. Men för att fiska kräftor behöver jag en liten båt och fiskekort skulle jag kunna tro. Men men kanske inte i år men nästa kanske jag fiskar så som Emil och Alfred gjorde i Emil i Lönneberga.

Jag har aldrig är i samarbete med Länka med Kärlek

jagharaldrig12

Hur ska jag kunna rädda äppelträdet?

Jag tycker lite synd om vårt äppelträd som bär frukt för första gången i år men växer så snett. Det behöver hjälp och späljkas åt rätt håll. Lite har jag läst på om hur jag skulle kunna göra men jag tänker att det får vänta till äpplena är mogna och jag kan plocka av dem.

14ff14gg14hh

Jag har läst på att jag kommer få gräva upp runt och såga av några rötter så de släpper efter åt de hållet då ska man kunna rätta upp trädet och så vidare. Hoppas verkligen att det går att få till det bra på något sätt. Nu har jag allt ett nöt att knäcka kan man säga. Vi får mycket äppel på vårt lilla träd vilket jag tycker är roligt. Hoppas att de smakar gott och jag kan använda dem och baka äppelpaj av egna äpplen snart.

Dubbel otur hade jag verkligen igår..

Jag säger verkligen fy sjutton för hundägare som inte tar upp efter sina hundar. Idag ja inte för att jag vet hur jag kunde kliva i en hundbajskorv när jag inte ens gick vid vägkanten när jag gick ner till centrum idag. Men det gjorde jag. Ibland önskar jag att ägaren till bajs hunden själv snubblar in i största korven bara för att få känna på hur äckligt det är och kanske lär sig en läxa.

Som om det inte räckte med hundbajs på skorna så blev jag även getingstucken på pekfingret på samma promenad. Jag kände att något landade i håret och skulle ta bort det med handen och något satte sig på fingret och satt kvar så jag kunde se getingen när jag tog ner handen. Alltså hur är det möjligt att ha sådan otur på en och samma promis?

På tal om getingstick så tror jag inte jag blivit stucken på kanske över 10 år. Som barn blev jag stucken i fötterna för jämnan för jag gick alltid barfota så mycket jag bara kunde.

27

♥ ♥ ♥

24 thoughts on “Ska jag kunna rädda äppelträdet?

Add yours

 1. Åh Jag förstår verkligen inte varför folk inte plockar upp efter sina hundar 😣 Sån otur du hade, hoppas du får dubbel lycka imorgon iallafall 🤗 Men var med om något märkligt för någon dag sen, någon som plockat upp efter hunden och sedan bara lämnat påsen i skogen 🤔

  1. Kräftor är så himla gott ! Jag har aldrig fiskat det heller men skulle gärna vilja göra 😀 ! Älskar att fiska annars ! Usch va äckligt . Hade nog spytt 🙈🙈 förstår inte vissa människor

 2. Älskar kräftor men tänker nog inte fiska iår. Ska nog handla haha! Jobbigt jag är! Haha

  Men hoppas du kan rädda äpple trädet! Det tror jag nog! 😍

 3. Jag inte heller fiskat kräftor någon gång, konstigt men sant. Hoppas du hittar något sätt för att hjälpa trädet, tror absolut att du kan rädda trädet. Så fint ju. Kram!

 4. Älskar när du är såhär pysslig, och jag är helt övertygad om att du kan rädda trädet! Det är ju lite jobb men lovar att det kommer att vara värt det tusen gånger om! Kram!

 5. Fy vilken oturspromenad, hoppas det gick bra med getingsticket. Bli vansinnig på hundägare som inte plockar upp efter sig. Hoppas dagen idag bli bättre ❤

 6. Sneda äppelträd kräver sitt jobb. Men det blir säkert bra. Underbart med egen frukt. Men inte alls underbart med din otur på promenaden…🤭

 7. En otursdag kan man kanske säga. Jag råkade trampa på en geting när jag var mindre. Den var tydligen halvdöd för den låg på golvet men tydligen så kunde den sticka mig ändå.

 8. Å vilken otur med både hundbajset och getingen, tycker det är så trist när man måste kolla ner i backen hela tiden för att inte trampa i hundbajset. 🙁 Vi har ett päronträd som växer väldigt snett här hemma, vi har inte orka göra något speciellt åt de utan bara satt ner en pinne och ett snöra som binder samman trädet mot pinne för att de inte ska tippa helt. Ha en härlig dag! Kram

 9. Fy vilken otur du hade! Det är bland det värsta jag vet, folk som inte har vett nog att plocka upp efter sina djur. Ha en fortsatt fin dag. Kram

 10. Jag har heller aldrig fiskat kräftor. Har knappt ätiten kräfta…Hoppas att det går att hjälpa trädet så det börjar växa rätt. Vad roligt det skulle vara om trädet bjöd på riktigt goda äpplen. Trist att trampa i hundbajs. Förstår inte hur ägarna tänker som inte plockar upp efter sig.

 11. Men fy vilken otur du hade i går. Det är ju så jobbigt att trampa i hundbajs. Tycker att det är så dåligt att hundägare inte plockar upp efter sina hundar. Jag har fiskat kräftor en gång 🙂

 12. Jag har heller aldrig fiskat kräftor men det vore rätt häftigt att göra det nån gång. Hoppas du har haft en bättre dag med mer tur idag. Inge kul att kliva i hundbajs. 🙁 🙂

 13. Ja men åh kräftor är ju så gott ❤️ fy ja det är ju så irriterande när folk inte kan plocka upp efter sina djur, man ska ju inte behöva gå runt och kolla på marken när man är ute liksom 😣

 14. Ja förstår inte varför de inte plockar upp efter hundarna, det var jag jättenoga med, det är ju äckligt och det är inte så jobbigt att plocka upp för hundägaren, de har liksom en påse för handen, så de behöver inte röra det, men vi som trampar i måste. Hoppas att det går rädda äppelträdet

 15. Det e ju så myssigt med båt kommer åka båt sen med min systers sambo men kräftor kommer vi nog inte fixa då ingen gillar det …

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: