Nej fy sjutton – nu får jag inte bli sentimental!!!

Hej.

Jag vet att många inte kan eller kunnat förstå sig på mig som bloggat i så många år. För mig har bloggen hela tiden varit ett sätt att sätta ord på och förmedla vad som händer och sker i mitt liv utan att vara för privat. Det är alltid en balansgång mellan personlig och privat  vilket jag känner att jag klarat av relativt bra. Visste ni att bloggen funnits sedan sommaren 2011. Det är verkligen en lång tid inte sant!

När man bloggat under flera år är det helt underbart att gå tillbaka i arkivet och se vad jag gjorde och tänkte i dagarna samma som årets datum. Det var där jag hamnade för en stund sedan och dagens första inlägg tar vid.

Låt mig ta er med 7 år tillbaka i tiden.

För 7 år sedan började Tilda i förskoleklassen Grön i Glashuset i Broängsskolan. Det är helt galet att tänka att hon nästa vecka börjar i 7:an. Hur kom vi redan dit? Tilda är mer än redo att börja i 7:an och är så glad att hon fick med sig en av sina allra bästa vänner när hennes gamla klass delades i tre inför 7:an. Hittade denna bilden på Tilda och Ellen här hemma efter första dagen i fklassen. Tänk att dessa brudarna varit så nära vänner ända sedan de var 3 och nu fyllde Ellen 13 igår.

14e

På tal om födelsedagar så fyllde även min syster år igår. För 7 år sedan blev Cicci 40 och vi var och firade henne. Jag hittade denna bilden på Tilda och kusin Julia som är två år äldre från systers födelsedag. Vilka sötnosar!!!

14d

Marcel började sin hockeysväng i Flemingsberg för 7 år sedan vilka blev en cirkus som tog både honom och oss både land och rike runt. I år är han tillbaka där allt en gång började i Tumba med flera av hans gamla vänner och tidigare hockeykompisar. Så himla liten hockeymålis till att idag var en jätte över 2 meter lång när man möter honom med utrustningen på i korridorerna.

14c

Wille spelade innebandy i duktiga Tullinge FBI vilket gjorde att jag även var på läktare och hejade på killarna minst en gång i veckan. Jag gillade verkligen innebandyn och det gänget som drog runt med laget.

14

Jag var fortfarande blond och kämpade och försökte få livet att gå ihop med jobb, hem och tre barn som idrottade flera flera ggr i veckan. Att träningarna krockade och varje dag var ett pusslande blev min vardag. Jag jobbade som förskollärare och hade även börjat läsa till Ateljerista för jag var helt inne i Reggio Emilia pedagogiken och hade stora förväntningar på mig själv att genomföra de förändringar som chefer och läroplaner lagt fram.

14b

Kärleken till prickigt är fortfarande lika stor och mina drömmar och driv att förändra och komma med nya idéer. Jag kallades för speed av kollegor och var alltid med i alla nya projekt som en nytänkande inspiratör. Någonstans med facit i handen så var jag tvungen att vara eller bli en speed för att hinna med alla måste som fanns på mig både yrkesmässigt och privat. Skulle jag fixa göra två liv i ett blev det ett måste för att få ihop allt har jag lärt mig så här i efterhand. Kanske jag skulle växla upp igen med tanke på hur smal jag var – men vet ni vad jag kör fortfarande på ettan ett tag till.

Nej fy sjutton – nu får jag inte bli sentimental!!!

Det är kanske detta som är en av de allra bästa bitarna med att bloggat i så många år eller skrivit dagbok om man vill säga så. Att jag enkelt kan gå tillbaka till datum, händelser eller vad som faller mig in i mitt eget arkiv om livet med mig.

bra

 

 

25 thoughts on “Nej fy sjutton – nu får jag inte bli sentimental!!!

Add yours

  1. Det äe alltid lika roligt att gå tillbaks i arkivet och se vad man gjort. Jag har bloggat lika länge som du nästan, men hoppat runt så mkr på portaler att jag inte har något kvar nästan. Men känner att ja äntligen hittat rätt nu och att det är här ja ska stanna

 1. Jag tycker det är riktigt roligt att gå tillbaka på bloggen för att se vad man gjorde för några år sen, eller ett visst datum. Då är det bra att man bloggat så länge! Min är från 2007 så man har ju vart med om en hel del =)
  Roligt att du delar med dig av dessa äldre bilderna, skoj att få se.

 2. Att inte skriva för mycket privat och personligt försöker jag göra. Privata saker skriver inte om. Där emot så kan de bli lite personligt ibland. Visst är det häftigt att man får ett stort eget arkiv med olika bilder i sin blogg 🙂

 3. Det är verkligen så kul att gå tillbaka i tiden och se på bilder och uppleva minnen igen från förr. Så fina bilder! Så fin du är! Vackert! kram

 4. Jag håller helt med dig; det är så roligt att gå tillbaka i arkiven och se vad som hände i livet för flera, flera år sedan. Lätt att bli sentimental ♡

 5. Härligt att gå tillbaka och kolla! Gjorde också för nån dag sen och la upp! Vilket är super kul! Älskar för det blir som en dagbok ungefär 😍

 6. Jag förstår absolut att du bloggat så länge för man märker verkligen att du älskar det! på sättet du skriver & dina inlägg. Är så glad att jag hittat hit 😊 så roligt att kunna kolla tillbaka!

 7. Det där är en sak som jag också verkligen gillar med att blogga – möjligheten att se tillbaka. Det är fantastiskt! Tänk så mycket som har hänt på de där åren. Sju år känns ju inte så längesedan, men det är ju det ju ändå.

 8. oj vad länge du bloggat, håller med dig man får lixom utlopp för så mycket i sin blogg. vad roligt att kolla tillbaka på gamla inlägg såhär, jöeeses så härliga minnen man kan få lagrade på sin blogg 😍

 9. Gud, sen 2011? Vad kul att du bloggat så himla länge ju, hehe! Jag tog ju bort min förra blogg (jag behövde en nystart tyvärr, för på senaste tiden har det varit stort fokus på youtube).. Nu kommer jag även fortsätta göra inlägg kring mig, och mina åsikter hehe 🙂 Men så himla kul att kunna gå tillbaka i arkivet och kika 😀

 10. Ja just sådant är så fantastiskt just med bloggen att man verkligen kan gå tillbaka och pj så många fina bilder, då var vi lika gamla då när du fick Tilda och jag fick vår tös =D

 11. Åh, vad roligt att gå tillbaka till samma datum annat år. Jag har bloggat aktivt i två år men har haft bloggar flera år… ska också ta och kika tillbaka lite. Tack för inspirationen.

 12. Jag håller med om, vilken skatt man har med sin blogg. Tyvärr är ett helt år borta med bilder från min sajt och det gör mig så himla ledsen! KRAM kul att få se lite bakåt hos dig.

 13. Vad kul att få följa dig tillbaks i tiden och få se vad du gjorde då. 7 år sen så hade jag ju inte hittat dig ju. Blev själv sugen på att göra ett likadant inlägg 🙂 hmm

 14. Det är därför jag började skriva blogg, lite för att föra en dagbok som jag sedan kunde blicka tillbaka i.. Härligt 👌 men wow så länge du bloggat och vad tiden går fort ja… Jisses. Du hade många bollar i luften. ❤️

 15. Åh va roligt att gå tillbaka och läsa sina gamla inlägg 🙂 vad länge du har bloggat 🙂 låter som du hade riktigt mycket att göra då med alla träningar m.m. 😅

 16. Jag kommer nog att bli som du – en som bloggar större delen av livet. Sparar, förvarar och minns. Vilket otroligt häftigt inlägg Kamilla. Speciellt när jag får läsa om hockeyresan och verkligen kan se hur liten han är där mellan stolparna.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: