Modern byggfelsförsäkring med Brim.

” Inlägget är i samarbete med Brim ”

Hej.

Från och med den första juni 2014  är det inte längre obligatoriskt att teckna en byggfelsförsäkring när det ska byggas hus, flerbostadshus, större småhusprojekt och kommersiella fastigheter. I samband med den lagen försvann, inträdde en ny lag om  färdigställandeskydd trädde i kraft. När den infördes upphävdes lagen om byggfelsförsäkring. Från och med den första juni 2014 är det alltså företaget själv som bestämmer om ni vill använda er av en byggfelsförsäkring eller inte.

brim-cover_2a597d0d

Brim erbjuder en modern byggfelsförsäkring.

En byggfelsförsäkring täcker oftast fel i konstruktioner och bärande delar, installationer för el, vatten, uppvärmning och eldstäder. Utan en byggfelsförsäkring kan företagens projekt och byggen bli enormt dyra om något inte går riktigt som det borde.

Brim har en byggfelsförsäkring som täcker ett slopat undantag för utvecklingsfel samt ersättning för hyresförluster. Försäkringen ger försäkringstagaren ett tioårigt försäkringsskydd mot byggfel. En trygghet som jag definitivt tror att alla som är verksamma inom byggbranschen både önskar och eftersträvat.

hh

Undvika risker – utvecklingsfel och hyresförluster.

Genom att teckna en byggfelsförsäkring kan företagaren slippa oroa sig för att något ska gå tokigt och koncentrera sig på det som är byggarens område så som att bygga och skapa byggnader. Utan en byggfelsförsäkring skulle det säkert finnas en inre oro och ett tänk om vilket i sin tur skulle stoppa lusten och kreativiteten.

Utvecklingsfel.

Den gamla byggfelsförsäkringen undantogs  en rad fel som kunde uppstå vi byggen. I samband med att Brim tog fram villkoret för deras nya moderna försäkring var det viktigt att täcka in alla utvecklingsfel som kan uppstå. Försäkringstagaren ett tioårigt försäkringsskydd mot byggfel med en försäkring hos Brim.

Hyresförluster.

Brim uppmärksammade avsaknaden av ett avbrottsskydd som täcker hyresförluster. En större byggfelsskada kan ofta leda ofta till hyresförluster. Tidigare har den förlusten inte varit inkluderat i byggfelsförsäkringar.

Brim har tagit fram en modern byggfelsförsäkring som ger försäkringstagaren ett heltäckande försäkringsskydd. Viktigt att känna till är att Brim försäkrar inte småhusentreprenader.

Brim erbjuder direkt- och återförsäkringar för bygg och fastighetssektorn, exportindustrin samt bank- och finanssektorn.

kram_pa_er_58f7da332a6b22b61d320113

20 thoughts on “Modern byggfelsförsäkring med Brim.

Add yours

 1. Vilket toppeninlägg! Jag planerar för fullt inför vårt framtida husbygge och detta var ett så bra tips till en som aldrig tidigare byggt själv! Ska kika in dom lite närmare😃

 2. Vilket toppeninlägg! Jag planerar för fullt inför vårt framtida husbygge och detta var ett så bra tips till en som aldrig tidigare byggt själv! Ska kika in dom lite närmare😃

 3. Jösses, vilken tur att det finns såna här försäkringar och det är bra att du skriver om det så man får veta mer 🙂 Viktigt och nyttigt vetande faktiskt!

 4. Lär mig så himla mycket nästan varje gång jag kikar in hos dig! vilket är fantastiskt roligt och givande.
  bra i lägg Kamilla!😊❤️

 5. Verkligen ett intressant inlägg. Visste att det fanns flertal försäkringar men visste inte att det fanns en byggförsäkring. Verkligen bra med information

 6. Så viktigt att sådana här saker uppmärksammas! Det är ju rätt mycket man ska hålla koll på när man bygger nytt så kan tänka mig att just sådant här lätt glöms bort. Jag tycker att folk överlag verkar veta väldigt lite om försäkringar och hur viktiga de är!

 7. Vilken bra information man fick med hjälp av detta inlägget, tack! Hade noll koll på detta innan

 8. Detta är inget jag skulle veta om inte du delade med dig. Bra inlägg 👌😊

 9. Detta är nått som alla borde fundera på att ha när dom bygger. För även om man eftersträvar att inte göra fel, så kan det hända saker och ting.

 10. Har aldrig hört talas om Brim 😛 Aldrig behövt nån sån försäkring så inte så konstigt iofs 🙂

 11. Jag har ingen bra koll på försäkringar, så det är toppen när någon delar information ibland🙈.

 12. Jag har aldrig byggt något hus så aldrig haft användning för en sån här försäkring 😛 Inte kul för dom som gör det om det blir massa fel.

Kommentera

Up ↑

%d