Ingela i almanackan

Hej

Har ni somnat redan kanske? Själv sitter jag och myser i soffan under gosigaste filten vi har fortfarande. Idag har jag firat eller firat och firat är kanske att ta i men jag har i alla fall namnsdag idag. Firar ni era namnsdagar? Vi gör alltid det vilket är mysigt. Från och med i år har jag fått ännu en namnsdag då jag gav mig själv ytterligare ett förnamn runt nyår. Men idag stod det Ingela i almanackan. Ingela är det namnet som jag alltid gillat minst. Ett slag var jag nära att ta bort det när jag vid nyår fixade med namnen.

Ingela i almanackan

Men jag behöll Ingela bara för att min farmor som inte finns i livet längre gav mig det namnet. MAn kan ju fundera på vad syster och bror skulle kalla mig om jag tog bort Ingela eftersom jag i många många år kallats Pinglan av dem efter just mitt fullaste namn Ingela.

Är ni nöjda med era namn? Vid nyår ändrade jag hos skatteverket Camilla till Kamilla. Det om något var väl på tiden när det överallt och både i körkort och pass är underskrivet varit sedan årskurs 8 med Kamilla. Så nu jag är Kamilla på riktigt. I samband med den lilla detaljen gav jag mig även ett nytt eller ännu ett förnamn. Från och med i år är jag Anna Kamilla Livia Ingela.

Livia för att jag nu lever mitt liv utifrån mig själv och att jag oftast kan andas fritt igen. Lite som Våga Lev Liv något som en gammal samtalskontakt alltid sa till mig Våga Lev Liv – Livet Kamilla. Därav blev det Livia som den lilla stora flickan jag är.

Med en enkel tulipan

Dagen till ära köpte jag med vaniljhjärtan till namnsdagsfikat. Fina är de allt men kanske inte min favoritfika. Helt ärligt åt jag upp halva och resten fick åka i papperskorgen. Men på kvällen bättrade jag upp myset lite med både glass och lite rött i glaset. Bara för att jag har namnsdag liksom och visst tusan ska även Ingela eller Pinglan firas.

Ensam på gymmet

Det var inte första gången som jag var helt ensam på tjejavdelningen på gymmet men det har verkligen inte varit ofta. Men alltså hur skönt var inte det liksom. Jag skulle ju till och med kunnat både rapat och pruttat högt. Nu gjorde jag inte det men tack som fasiken för gymmet för mig själv.

 

7 thoughts on “Ingela i almanackan

Add yours

 1. Grattis på namnsdagen i efterskott! Tycker Livia är så fint namn, speciellt när det får den innebörden.
  Jag är faktiskt nöjd med alla mina namn.

 2. Grattis på namnsdagen. Firar inte namnsdagen något märkvärdigt mer än ett grattis. Men som barn brukar jag bli grattad av mina gudföräldrar på namnet Martina och fick ibland ett paket med någon slags groda, som jag samlade på. När det är Ingrid så rings det runt då mamma och vi tre systrar bär det namnet.
  Lustigt att du bytt till K från C på Kamilla. Min syster har gjort tvärtom, fast vår mamma envisas fortfarande att skriva med K.
  Kram Kajsa

 3. Skönt att ha gymmet för sig själv ibland, ja jag är nöjd med mina namn. Mest för att mina föräldrat först tänkt döpa mig till Bodil..hu..vilken tur att jag slapp.. Gott med fika, det blir aldrig fel

 4. Vad kul att du kunde fira lite extra med namnsdag. Nej jag har ingen namns dag då mina namn är baserad på engelska: Michelle Grace.

  Men närmast är ju Michaela.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: