Hur är det möjligt

Hej

När jag fortfarande jobbade som lärare använde vi lärare oss ofta av ordet FÖRUNDRAN. Ett ord som kan innebära så otroligt mycket och på olika sätt. Många pratade gladerligen om hur härligt och uppfriskade det var att få bli förundrad över barnens utveckling och livet i stort och dess skeenden. Ärligt talat så är inte allt positivt man förundras över. Förr hade jag en låt slinga som ofta malde i min skalle ”Hur är det möjligt man frågar sig gång på gång” . Från någon gammal hit med Just D innehöll den textraden.

Hur är det möjligt

Jag känner att jag måste börja med att ställa fråga hur är det ens möjligt. Något i vårt samhälle är så fel just nu att jag både blir arg, ledsen och besviken. Jag är lite av en hobbyjurist brukar mina vänner säga och det ligger nog något i det. Eller så är det nog så att jag är nyfiken på och intresserad av beteendepsykologi. Hur människor tänker och agerar i olika situationer och så vidare.

I veckan var ytterligare en ung pojke 14 år försvunnen och eftersöktes på både missing people och av polisen. Det har spekulerats hej vilt om han bara rymt hemifrån eller även han skulle vara indragen i gänghärvorna. Över en veckan var han försvunnen när han hittades av polis på ett hotellrum tillsammans med ytterligare en 14 årig pojke. I rummet fanns skjutvapen och chattar vittnade om att de skulle snackat om att utföra ett mord på beställning.

Igår avblåste eller tog polisen ett gäng som var i farten att utföra brott norr om Stockholm. Samt att de även kunde finna två pojkar på hotellrum med vapen. Troligtvis var de redo för att utföra ett mord på uppdrag av något gäng. Okej helt galet oacceptabelt och allt det där. Den ena pojke blir då placerad på slutet SIS hem i sin hemkommun men pojken från Stockholms län finns ingen plats för så han får åka hem efter 6 timmar.

Grrrr okej att det är ett barn på 14 år men….hur i hela världen kan han skickas hem efter att suttit redo att utföra ett mord med skjutvapen. Både för hans egen säkerhet och den handling de förmodligen var i görningen att utföra behöver han vård och inte vistas i samhället.

Herre Gud vad händer Sverige. Vi måste värna om och se till att alla barn har samma möjligheter till att växa upp till kloka medborgare. Jag blir gråtfärdig. Hur kan vi, samhället, Sverige tappat så många barn och ungdomar in i de kriminella gängen. Snälla Sverige försök nu att rädda dessa två pojkar så de kommer på rätt bana igen.

En lördag och en söndag

Hua vilken start på inlägget. Det var liksom inte alls tanken men jag fattar inte hur det är möjligt. Nu måste jag liva upp detta tre fyra hekto känner jag. Så vad har jag pysslat med i helgen. Igår var jag och träffade fyra av mina gamla kurskamrater från lärarprogrammet som var i stan över helgen.

Det var verkligen inte igår som jag träffade dem men jisses vad det var roligt att se dem och sitta och prata om livet. Vi möttes upp på Olivia på Medis som serveras riktigt bra pasta.

Milen i benen och badberget

Mina ben eller kroppen har verkligen gjort sig förtjänt av att ligga på soffan ni ikväll. Först sprang jag 6,2km på gymmet och körde lite styrka. Därefter gick jag hem med matkassen och bytte skor och gav mig ut i det friska höstvädret. Jag hamnade på berget där jag brukar bad ifrån på sommaren vid Långsjön. Så himla härligt att sitta där och prata i telefonen.

KRAM

 

8 thoughts on “Hur är det möjligt

Add yours

  1. Något jag funderar mycket på är hur mycket hatet styr människor och deras åsikter. Märks så tydligt idag. Det förundras jag över väldigt mycket. Ingen logik utan enbart vem som tycker det,

  2. Det som pågår i Sverige nu är fruktansvärt! All gängkriminalitet och det går ner i yngre åldrar hela tiden, jag blir mörkrädd!

    Låter ändå som att du har haft en kanonhelg med härligt sällskap och långpromenad!

  3. Tycker också det är galet med allt våld som pågår, speciellt när det är så unga personer…Men jag försöker att tänka positivt och på det lilla i mitt liv som jag faktiskt kan påverka, det brukar hjälpa.
    Men trevligt att återse gamla kursare! 🙂

  4. Nej, det är inte ens lite läskigt att tänka på vad som händer med våra barn i samhället… en 14åring med skjutvapen… 🙁

  5. Just precis det här med hur människan tänk och hur folk reflekterar och människans psykologi var något som jag och min bror pratade om igår. Väldigt intressant ämne. Är det nacka sjön jag ser?

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: