Höst och vinter på balkongen

” Inlägget är i betalat samarbete med Impecta.se ”

Hej

Naturen har nu sagt sitt och går sakta men säkert in i sin vintervila. Så även våra trädgårdar och balkonger vare sig vi vill det eller ej. Jag var sist på bollen att tänka höst och halloween på balkongen i år. Men jag skyller på solrosorna som blommade fram till för någon vecka sedan. Jag hade inte varken mage eller lust att klippa ner dem medan de fortfarande var fina. Höst och vinter på balkongen är också en tid som går att göra mysig och fin. Även om vi inte vistas där lika mycket fysiskt som när det är varmt och skönt.

Höst och vinter på balkongen

Bomma inte igen balkongen för tidigt. Att ta en fika utomhus så här års är lika härligt som på våren. Så sent som förr förra veckan stod jag ute barfota i tofflorna och plockade ordning och klippte ner de sista växterna ute på vår balkong. Pelargonerna hade redan fått gå ner i matförrådet för sin vintervila. Vinterbelysningen på balkongräcket kom upp förra veckan samtidigt som pumpan tog plats. Var tid har sin sak så är det ju. Nu tittar jag ut på alla fina lampor och ljus i lyktor till skillnad mot en djungel av blommor och växter.

Planerat för nästa vår och sommar

Jag har redan planerat för vilka fröer jag ska försöka driva upp till våren. Inne hos Impecta har jag kikat runt runt bland deras enorma sortiment av fröer. Tänker inte göra misstaget jag gjorde i år att försöka få upp för många sorter. Visst är det mysigt och kul med flera sorter.

Problemet är platsen att driva upp dem på när jag bor i lägenhet. Förr när jag bodde i hus fanns helt andra ytor och mitt växthus att stöka runt i. Fast jag var lite smart och skickade ner halva fröpåsar till mamma som bor på gård på landet och har helt andra möjligheter så tog det plats här hemma.

Solrosor och luktärtor är givna även tomater tänker jag ge mig på igen. För känslan av att plocka in sin egen odlade mat är lycka.

Hittat min julkalender

Julkalendrar finns i de allra flesta former och innehåll. Jag har provat eller haft säger man nog det mesta förutom denna från Impecta med fröer. Alltså denna är helt klart en dröm för alla oss trädgårdstomtar som vill prova sina vingar. Ärligt talat så är jag riktigt pepp på denna goding till kalender.

KRAM

6 thoughts on “Höst och vinter på balkongen

Add yours

  1. Som jag saknar en balkong eller uteplats. Behöver den friska luften märker jag. Den kalendern måste ju vara rena drömmen för alla trädgårdsintresserade.

    1. Förstår det att du saknar en balle eller uteplats. De behöver inte vara stora bara att kunna öppna ut och sitta på en stol med kaffet är så mkt värt.

  2. Jag tycker absolut att man ska utnyttja sin balkong betydligt längre än vad man faktiskt gör. Mitt problem är att vi alltid bott intill ett enormt byggarbete och mycket insyn från grannar från både höger, vänster och framifrån. Så jag har inte alls njutit av vår balkong på samma sätt som jag önskat! Hoppas kunna njuta på så vis som du gör på en balkong/altan i framtiden när vi flyttar! 😀
    Rolig adventskalender, skulle vi verkligen älska!

  3. Själv har jag som vanligt en drös ideer för balkongen, men ja, det gäller att tänka om lite när det gäller vad man kan odla på en balkong eller inte och hur mycket yta man har och sedan så klart vad man i övrigt vill använda balkongen till. Men det är roligt att planera. Adventskalendrar har jag också börjat titta efter men inte riktigt bestämt mig för vilka det blir i år ännu..

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: