Gaston vinbar i Gamla Stan

Hej

Så var vi redan framme vid söndag igen. Denna veckan har verkligen gått i en rasande fart på alla tänkbara plan. Men jag klagar inte snarare åt andra hållet att jag njuter av livet just nu. Igår kväll hade jag en toppen kväll på Gaston vinbar i Gamla Stan. Oh my good alltså vilket ställe vi hamnade på. Att jag är svag för charmiga proffsiga barer och krogar är ingen nyhet men när de där pärlorna dyker upp blir jag alltid lika knäsvag.

Gaston vinbar i Gamla Stan

Jag kände mig som en tråkmåns igår när jag sa nej till både det ena och andra förslaget om kvällen. Själv ville jag bara ta ett glas vin eller en drink på en mysig bar. När vädret var trist och regnet öste ner hela kvällen blev planerna lite som jag önskade. Vi hamnade på Gaston vinbar i Gamla Stan två steg typ från tunnelbanan.

Just nu poppar det upp vinbarer lite överallt med blandad kvalitet såklart. Allt från naturvinsbarer till nördiga frankofiler och stammis vänliga krypin. En sak har de alla gemensamt – Vin ska vara kul.

Hemma hos känsla

Här finns ingen bar utan allt känns som att kliva in i någons vardagsrum. Det finns inte heller någon vinlista eftersom vinerna byts ut hela tiden.  De har rivit barriären mellan värd och gäst. Man får helt enkelt prova sig fram till sitt bästa vin med hjälp av sommelierernas bästa råd för dagen. Värdarna sätter sig ner vid ert bord och ger tips samtalar på ett familjärt sätt med sina gäster. Love på hela konceptet från min sida.

Jag har hittat vinet vi drack hos en vinimportör som var ny för mig. Men jag kanske allt ska klicka hem några flaskor bara därför att. Kul minne eller bra att ha vi skulle få oväntat besök och hen inte gillar kaffe.

På tok för höga klackskor

Klackskor har alltid varit en grej för mig men på senare år har även jag börjat tycka att några i gömmorna är för höga. Kanske börjat jag bli tant med svajiga ben. Ännu mera tant när man eller jag då tar stor väska med extra skor i om fötterna inte vill mera high heels. Men men jag kan försäkra er om att jag kom hem galant på mina klackar utan brutna ben eller skrapade knän.

 

10 thoughts on “Gaston vinbar i Gamla Stan

Add yours

  1. Vilka ställen du hittar. Låter som ett ställe helt i min smak. När jag kommer till stockholm nästa gång får jag väl anlita dig som min personliga barkompis 🙂

  2. låter som ett ok ställe, o vilka klackar, jag skulle defenetivt inte kunna gå i dessa använder inte klackskor alls så det är imponerande med de som lyckas gå runt i såna. Själv har jag nog för känsliga fötter

  3. Åh vilket härligt ställe det lät som! Kan tänka mig att det blir en mysig atmosfär.
    Oj, jag är usel på att gå i klackar och skulle aldrig klara de där.

  4. Låter som ett supertrevligt ställe! Älskar när personalen tar sig tid och är trevliga och inte bara är stressade över vad man vill beställa. Tänk så mycket roligare de måste ha på sitt jobb?!!

  5. Det lät som en riktigt mysig vinbar, det här att känna som man kommer in i ett vardagsrum och att värdarna sätter sig vid bordet och pratar. Ja klackskor är väldigt snyggt, men dom är inte alltid så snälla mot fötterna :D’

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: