Hamlet och Röda huset

Hej

Ny dag nya tag. Sitter fortfarande i sängen med morgonkaffet och datorn i knäet. Egentligen har jag inte tid men frukost måste ner i magen innan dagens ska startas på allvar. Mycket som ska hända idag både stort och smått. Hamlet och Röda huset igår kväll var en höjdare. Fasiken alltså vad jag gillar dagar som överraskar i positiv bana.

Hamlet och Röda huset

Jag fick gratisplåtar till sista publikrepet av Hamlet på Stadsteatern med bland annat Silvana Iman som självaste Hamlet. Shakespeares klassiker i en modern tappning där det fanns både rapp, och råa skämt bitvis var en hit.

Artisten Silvana Imam gör teaterdebut i rollen som Hamlet och framför även ny musik i föreställningen. Hon är helt amazing måste jag säga och kombinationen med monologer och hennes rapp är klockren.

Röda huset är wao

Innan föreställningen igår smet vi upp på Röda huset för att ta en drink. Röda huset är inget ställe Kamilla säger nej till. De står i en klass för sig när det kommer till findrinkar på allra högsta nivå. Vi hade turen att få ett bord fast det egentligen var fullbokat. Kvinnlig list eller charm kanske ointressant men vi lyckades. Om du inte är en drinkperson kommer du bli det. Säg hej till cocktailens högborg. Ett litet tips är även att om du går igång på belysning ska du kolla in taket. Amazing på alla plan. Jag har varit där några gånger nu och varje gång känner jag WAO det är på riktigt nu eller här – där.

Igår testade jag en ny cocktail Fänkål & Viol vilken var topp of the topp. Smaken av viol var tydlig vilket jag gillade mycket.

Hampus Thunholms bar Röda huset är satt på världskartan. En av Sveriges mest omtalade och prisbelönta bartender ligger bakom konceptet. Nummer 31 av Världens bästa barer på 50 – listan är verkligen inte illa pinkat.

 

 

 

9 thoughts on “Hamlet och Röda huset

Add yours

  1. Å jag gillar ställen med roliga drinkar! Vill bli lite överraskad och inte bara höra att det finns GT på menyn. Hittade en sjukt trevlig coctailbar i Köpenhamn som jag gärna skulle besöka igen snart.

  2. Riktigt bra drinkar säger man inte nej tack till. Härlig kväll du fick i alla fall. Måste nog bli en tur till Stockholm snart inser jag.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: