Äta Italienskt i Stockholm

Hej

Att skriva inlägg om mat när jag är småhungig var kanske inte det smartaste jag gjort. Min mage kurar på bra och alla goda matbilder brer på hungern eller mitt sug lite extra. Har ni också ett sug efter att gå ut på bra ställen och äta gott på hösten? Just nu vill jag äta Italienskt i Stockholm. Inte bara för mig utan jag tycker att gemene man vill äta en riktigt bra pasta och njuta av bra italienska viner. Gärna i en vacker miljö med tända ljus och bästa sällskapet. Höstmys med andra ord. Visst är det en av alla de saker vi längtar efter en ruggig höstkväll i november.

Äta Italienskt i Stockholm

Att hitta en bra italiensk restaurang Stockholm eller sitt ställe kan vara svårt. Särskilt om man inte är från Stockholm eller inte brukar vara ute och prova på restauranger. Ofta går man nog på vad man hört av andra eller läst om någonstans. Stockholm vimlar dessutom av krogar som serverar italiensk mat. Vi svenskar har en stor förkärlek till det köket vilket inte är konstigt för om det är bra då är det så in i tusan gott.

Vinsider tipsar om bra italienska krogar

Vinsider är en mat och vintidning som ges ut i samarbete med DN och finns på egen site. De tipsar om det mesta inom mat och dryck mycket med utgångspunkt från Stockholm. Personligen har jag kikat in hos dem flera gånger när jag velat ha tips på både bästa barer och för att få härliga vintips. Bland annat har de en guide där det tipsas om italienska restauranger i Stockholm.

Tipslistan från Vinsider

Vinsider listar på sin lista några av Stockholms italienska krogar som de anser med glädje för den stolta italienska mattraditionen vidare. Ska jag ta mig en titt på den och se om jag kanske till och med ätit på någon av dem. Så får det bli jag kör på får vi se jag inte inte känner till en ända av dem vem vet.

 

  • Trattoria Montanari – Yes, här har jag ätit kanske två gånger senaste året. Mestadels lunch har det blivit. De håller till i hjärtat av Östermalm. Min favorit hos dem är Gnocchi alla Sorrentina som är en gnocchi med mozzarella, tomater och basilika.
  • Ciccio’s – De har en galet god grillad scampi som jag ätit för inte så länge sedan. Plus för dem är att de även har bra drinkar.

Ett super plus på denna guide eller lista är att Vinsider tipsar om restauranger i flera olika områden av staden. Även en riktigt bra vinbar slank med i listan vilken är riktigt mysig och håller till i Gamla stan som är bara mys denna årstid när mörkret faller.

Tips att läsa guider

Ett tips som jag tagit till mig är att läsa och ta till mig av kunskap via guider. Ska man dricka bra viner, äta god pasta eller äta bästa tiramisu i en stad är det mitt tips – läs på vad andra som kan staden säger. Vinsider tipsar om flera intressanta ställen och ger bra nyttig information om man vill besöka och ta del av det bästa.

KRAM

 

 

2 thoughts on “Äta Italienskt i Stockholm

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d