Småland över helgen

Hej

Helgen gick verkligen snabbt och en himla massa bilåkande blev det. Vi drog nämligen till Småland över helgen. Mina föräldrar ska sälja huset eller gården där min morfar också är uppvuxen. Så detta var lite av en hejdå resa till Huvudhult byn heter så som de bor i. Mor och far flyttar tillbaka till Nybro där jag är uppvuxen och har redan börjat installera sig i sin nya lägenhet.

Småland över helgen

Jag hade även ett uppdrag eller måste med resan. Att försöka få med min slipstenen som jag fått vilken även användes av min morfars far och mor. Min tanke är att göra ett bord av den. Fick en tanke om det när vi bodde en vecka i Gumbalde på Gotland och de skapat bord av just slipstenar utomhus.

Så efter att Tilda kom hem från skolan packade vi in oss i Willes ena bil och drog söder över. Det är långt ner till Småland alltså på tok för många timmar på bonnavägar för min smak. Till råga på allt så öste regnet ner hela vägen från Mjölby. Tyckte nästan synd om Wille som körde och knappt såg vägen bitvis. Men till slut efter ett middagsstopp på Chop chop (första gången för mig)  kom vi äntligen fram.

Sightseeing i Nybro

I lördags var vi på kyrkogårdarna och åkte till nya lägenheten och sightseeing i Nybro. Lite småkul faktiskt för det var liksom inte igår var var i lilla Nybban. Det som slog mig allra mest var att jisses vad mycket frisersalonger det fanns bara på Storgatan. Gör man inte annat än att fixar håret i Nybro nu för tiden?

Hela släkten som inte är med fick besök 

Först ut var mormor och morfar som ligger på Algutsboda kyrkogård. Det var inte så länge sedan vi var där men lika bra att hälsa på lite när vi är nere.

Hästar slipsten och kaffetsdag

Aldrig förr har jag varit med om att WP har problem men just nu krånglar det med detta inlägg så jag nästan ger upp. Under promisen genom skogen mötte vi hästarna som kom och hälsade. Killarna orkade lyfta in min slipsten i bilen och nu är den på plats i ett av förråden här hemma.

Kaffets dag firade jag med en lyxshake på Max med espressosmak.

Borta bra men hemma bäst.

Skönt att vara hemma igen.

Tack alla inblandade i helgen.

 

5 thoughts on “Småland över helgen

Add yours

  1. Det är alltid så rofyllt på kyrkogårdar tycker jag. Mycket att göra att flytta från hus till lägenhet, ofta samlar man på sig för mycket. Vi pratade om kaffets dag idag, ändå hade jag glömt av det totalt.

  2. Vad mysigt att besöka hemmaplan! Kan tänka mig att det känns lite vemodigt att gården ska säljas. Så vackert det var på kyrkogården

  3. Så härligt ni kunde ta er hit till Småland. Kul med utflykt med familjen. Fint av er att göra fint vid gravarna 🥰

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: