Ärligt talat det räcker nu

Hej

Ärligt talat det räcker nu. Det som förr var en stor chock för oss alla i samhället har idag blivit vardagsmat. Självklart är det så att man vänjer sig vid saker men inte fasiken ska vi bli vana vid skjutningar och sprängningar ute i samhället varje dag. Okej jag erkänner att jag som många andra inte orkar reagera knappt längre. Men när det återigen hände inte långt från oss blev jag så less.

Ärligt talat det räcker nu

Efter en hektisk dag med både det ena och andra var det så skönt att ge mig ut med lurarna i öronen på en lång runda. Solen hade precis börjat gå ner och mörkret skymma. När jag upptäckte eller märkte att helikoptern snurrade runt omkring. Okej jag bor i stora staden och det är också vardagsmat med helikoptrar av olika de slag. Men jag är tacksam för den lilla svängen bort till Herrängens Gård jag fick innan jag gick hemåt igen.

Sedan ringde ena sonen hem mig då det snurrade poliser runt runt på stora vägen strax utanför oss. Och han läst om en skjutning borta vid hockeyhallen eller Mälarhöjdens IP. Helt ärligt då är man inte rädd för att bli upptäckt om man skottar någon på en idrottsplats där det bedrivs både hockeyverksamhet, fotboll, gymnastik och tennis. Vilket innebär att det är hundratals människor däromkring hela kvällarna.

Osams eller krig

Att människor blivit osams och haft olika åsikter är en del av livet men att gå från tycka olika bli ovänner till att utöva nästintill krig gentemot varandra är helt galet. I alla fall för gemene man i samhället. Var gick det fel? Hur kunde det bli så här illa? Svaren på de frågorna är nog ganska enkla men så invecklade och svåra att räta till.

Alla människors lika värde och rättigheter är en självklarhet. Dessvärre har vi alla inte samma förutsättningar vilket är tragiskt. Som alltid när det kommer till dessa diskussioner så hamnar man i att man har ett eget val och liknande. Det må vara sant men vi måste försöka rädda alla barn från att hamna och bli en del av dessa konflikter och gäng. Jag blir genuint riktigt ledsen.

” Sverige vi måste agera nu – Dags för action mood på alla plan ”

5 thoughts on “Ärligt talat det räcker nu

Add yours

 1. Det är hemskt att något så ofattbart kam bli ”vardagsmat” men så är det ju även för oss i den lilla stora staden Malmö.Det som är skrämmande är alla de som blir skjutna men som inte har det minsta med saken att göra.
  Sen kan man tycka att polisen borde haft bättre och mer befogenheter att ta tag med hårdhandskarna istället som nu när det känns dom de har lite för mycket silkeshandskar på sid. De är allt gör bakbundna av Sveriges slappa lag.
  Grrrrrrrrrr….nu blev man lite uppjagad.
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

 2. Håller med dig.. Men vi får inte kräva ansvar och konsekvensen av sitt handlande. Och ja… vi har alla ett val. Hade jag skyllt på omständigheter bara så hade jag varit en kriminell pundare som aldrig hade jobbat vilket inte har hänt. Tufft? ja men så lätt att skylla på andra.

 3. Jag vet inte vad jag ska säga. Som fd nämndeman i tingsrätten har jag ju sett en del och är tyvärr inte förvånad. Frågan är vad sjutton vi ska göra åt det?

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: