Naglar och djupdyk i soptunnorna

Hej

Ny dag nya äventyr brukar det ju heta. Med det sagt ser jag fram emot min tisdag. Igår hade jag en blandad dag om jag ska tänka flärd och äckel päckel. Naglar och djupdyk i soptunnorna lite så kan jag sammanfatta dagen. Jag börjar där får vi se vad detta inlägg hamnar tänker jag.

Naglar och djupdyk i soptunnorna

Igår var det återigen dags att fixa naglarna. Det var dags kan jag erkänna. De gamla började bli fula och så var jag aldrig riktigt nöjd med färgvalet. Men nu är det åtgärdat så att säga. Sedan några månader är jag tillbaka hos Rosa igen och gör mina naglar. Jag gick hos henne några gånger då hon höll till på Kungsholmen. När jag sedan i somras såg att hon flyttat salongen till Söder och samma gata som Marcels flickvän bor på var valet enkelt att gå till henne igen.

Rosa är supertrevlig, duktig och snabb plus att man alltid bjuds på gott kaffe. Ännu en fördel med hennes salong är att de har himla bra priser. Jag var så velig igår när jag skulle välja design på naglarna. Två idéer fanns när jag satt på tunnelbanan men ingen av dem blev det till slut. Jag är så nöjd över nya naglarna och för ovanlighetens skull körde jag på rött vilket inte sker så ofta längre.

Dök i soptunnorna

Örhängen försvann för Tilda och vi letade. Dammsugarpåsen blev både uppklippt och genomsökt in i minsta dammtuss. Äckligt värre får jag erkänna. När vi kom på att hon kanske lagt dem på ett av hennes skåp i samma hög som hon hade lappar från nya underkläder. När jag var inne och tömde hennes sopor bara knuffade jag ner dem i påsen och kastade påsen i grovsoporna igår.

Sent på kvällen sa jag till Tilda att vi gör ett försök och går bort till grovsoporna och kollar om sopgubbarna tömt där ännu. Det hade de inte som tur var men vi har några gubbar pensionärer som är poliser eller sorterare i soprummet till mångas fasa. De liksom rotar i andras sopor vilket inte känns okej på något plan faktiskt.

Mycket riktigt hade de tyckt att jag kastat påsen fel och sorterat ut i en annan tunna. Jag kände nämligen igen en juiceförpackning som inte alla har kanske. Kan ni tänka er att vi hittade alla de borttappade örhängena? Lyckan var total såklart för oss båda. Jag som råkat kasta och dottern som tyckte att örhängen för flera tusenlappar inte bara skulle försvinna sådär. Från och med nu kommer vi knappt kasta i det rummet utan ta det andra för vem vill att andra ska rota i våra sopor liksom.

 

4 thoughts on “Naglar och djupdyk i soptunnorna

Add yours

  1. Wow vilka naglar. De ser nästan lite farliga ut. När jag blir stor och inte jobbar inom vården mer skall jag satsa på mina naglar

  2. Men vilken tur att ni hittade örhängena!! Leta igenom dammsugarpåsar är verkligen inte trevligt.. fy bubblan!
    Här hade vi nog behövt en liten soppolis för jag blir så trött när jag kommer ut till soprummet och så har någon slängt 30 ölburkar bland plasten eller bara ställt ut en plastjulgran – mitt i sommaren – bredvid tunnorna…

  3. Nackdelen att bo i lägenhet antar jag. Här är det bara skatorna som letar igenom soporna. Skönt att ni hittade örhängena. Hur många soppåsar har man klippt upp under åren tro?

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: