Jag bara tryckte in det

Hej hej

Söndagsmorgon och solen strålar, fasiken vad härligt alltså. Ska snart ge mig ut på en lång runda är planen. Hör ni igår gjorde jag det som jag funderat på ett tag nu. Jag bara tryckte in det. Örhänget igen alltså menar jag. När jag var 16 som Tilda nu alltså tog jag både ett och två hål i öronen på egen hand. Hemma med kokt synål, desivon och bomullstussen bakom örat.

Jag bara tryckte in det

På min tid var man eller jag inte så sjåpig eller jag var inte det men å andra sidan har jag nog alltid haft hög smärttröskel. Nu förtiden tänker jag annorlunda och när Tilda och Wille också faktiskt tog hål i sina öron var det Blomdahls allergivänliga som gällde.

Hur som haver så har jag ett tag nu tyckt det varit så snyggt med flera örhängen i ena örat. Förra veckan kollade jag upp vad det skulle kosta att ta ett nytt hål i ena örat. Dyrt och de trodde det skulle bli svårt då det synts på örsnibben att jag haft hål där tidigare. Det var då jag fick idén om att se eller undersöka om det inte gick få upp ett av de hålen jag hade förr. I fredagskväll provade jag men insåg att jag inte hade några bra hängen som var enkla att hålla i när uppdraget skulle utföras.

Men skam den som ger sig igår eftermiddag provade jag igen och JIPPI jag lyckades. Utan varken smärta eller blod. Jag fixade det på egen hand med bara örhänget.  Inte det snyggaste örhänget nu men det sitter där det sitter tills jag införskaffat  nya fina tänker jag. OBS…..hålet har säkert inte använts på över 32 år. För jag minns att när jag var kring 20 ansågs det inte fint nog att ha hela öronen fulla av hål. Så jag följde strömmen och lät alla utom två växa igen.

Skulle ni få för er att prova själva hemma med att ta egna hål i öronen tycker jag ni ska kika in hos Matilda här som visar hur man bör gå till väga.

 

Lite så här tänker jag mig örat fast med bara ett hängande och andra som lilla fjärilen. Dessa från Timi of Sweden

Gymmet och shoppingrunda med dottern

Annars så blev det ett bra pass på gymmet, hemmafix och en shoppingsväng med dottern. Planen var att jag skulle gått ut igår kväll men jag hoppade av och lyssnade inåt och satt i telefonen hela kvällen. Vilket blev en himla mysig kväll det också. En rad nya spännande planer är smidda och de ser jag fram emot så himla mycket.

7 thoughts on “Jag bara tryckte in det

Add yours

 1. perfekt att kunna fixa det utan att behöva ta nya hål i örat, det är ju alltid bra att kunna spara lite pengar och samtidigt få det som man vill ha..

 2. Så perfekt att du kom på det och att det fungerade att använda ett tidigare hål. är ju alltid roligt att kunna fixa det man vill ha utan att behöva betala för det . Både bli fin och spara pengar, det är en bra känsla..

 3. Verkligen hur olika det kan vara. De hål som jag tog som 15 åring kan jag lämna utan örhängen nästan hur länge som helst utan att de händer nått. De som jag tog när jag var 17 växer igen efter ett par dagar.

 4. Jag var nog lite sjåpig för jag vågade inte göra hål själv. Fick dessutom vänta tills jag var 12 år innan jag tig hål. Jag har även ett andra hål som jag inte har använt på åratal, undrar hur de skulle användas igen.
  Dotter däremot var inte sjåpig och gjorde hål här och där själva utan lov från mamma.
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

 5. Vad skönt att det gick att fixa utan att behöva ta nya hål. Tycker också att det är snyggt när man har flera små örhängen så.

 6. Oj, undrar om jag skulle kunna trycka igenom örhängen i mina ”gamla” hål?.. Jag gjorde det en gång men då hade jag inte varit utan hänge mer än några år. Nu minns jag inte när jag hade något i dem senast… Är säkert 15 år sedan. Men jag håller med dig om att det är snyggt igen med flera smycken i örsnibben!

 7. Det blev riktigt fint. Och modigt att göra det själv. Har sällan örhängen på mig. Är nog inte min grej. Men det är fint med fina smycken som du nu hade 😊

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: