Cryokammare och fredagsfika

Hej

Så här långt har jag haft en toppen fredag även om jag är helt slut. Måste vara för jag sov dåligt i natt efter gårdagens monster session. Jag skyller på den i alla fall för något måste man ju dessvärre alltid skylla på. Cryokammare och fredagsfika. Idag har jag bland annat varit på Bio Logic Sweden och provat på deras cryokammare.

Cryokammare och fredagsfika

Bio Logic Sweden är den lilla klinken med den stora tekniken säger de själva. Jag vet bara att cryokammaren eller cryoterapi är trendigt värre just nu. Det pratas om det lite överallt. Tidigare har jag bara provat på kryoterapi mask för ansiktet som bygger lite på samma teknik eller tänk.

Cryokammaren är som en liten dusch man går in i där det är – 87 grader. Själva behandlingen pågår mellan 3-5 min. Inne i kammaren ska man ha så mycket bar hud som möjligt men tvång är mössa, vantar, skor och munskydd. Jag hade på mig en träningstopp och shorts. Jag frös allra mest om var benen. Det gjorde nästan lite ont i benhinnorna så kallt var det. Jag lite svårt att stå stilla så jag stampade och snurrade runt hela tiden. Allt för klockan skulle ticka på lite snabbare. Att kliva ur kammaren var himla skönt måste jag säga.

Cryokammare sägs vara en extremt bra behandling för återhämtning i muskler och leder efter träning. Den har blivit väldigt populär bland elitidrottare då den sägs vara bra för att:

  • stärka immunförsvaret
  • förbättra sömnen
  • dämpa smärtor

Hälsoeffekterna sägs vara likvärdiga med att bada i isvak i 20-25 min. Well well det var kul och spännande att prova på men för mig som ogilla att frysa får jag nog fundera lite till.

Fredagsfika hos Systrarna Andersson

När jag ändå var i krokarna eller ganska nära i alla fall blev det Systrarna Andersson och fredagsfika. En av pärlorna när det kommer till fika ställen enligt mig. Gamla favoriter är härligt att ha i skjortärmen eller vad säger man. Tyvärr så var det lite skuggigt vid mitt bor. Men det gjorde mig ingenting för det är så härligt att kunna sitta ute 22 september och njuta av livet.

Vad händer mera idag tro

Säg det den som vet. Jag är sämst på att inte riktigt veta. Otålig eller urkass på att vänta svar JA på den.

Sista tomaten avplockad för i år och lite småblåsigt……

2 thoughts on “Cryokammare och fredagsfika

Add yours

  1. Alltid bra att kunna göra något utöver det vanliga. Jag borde oxå testa det. Men visste inte att sånt kan dämpa saker och ting.

  2. Vad spännande att testa cryokammare, men hjälp vad kallt! Hade nog inte klarat av det, och min klaustrofobi hade nog inte gjort saken bättre.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: