Visa mig självomtanke

Halloj

Hur och varför ska man ge sig själv omtanke? Är du bra på att ge dig själv omtanke och omsorg? Visa mig självomtanke eller själv omtanke vad är skillnaden egentligen. Många är vi som stöttar och hjälper våra nära och kära, ständigt visar andra omtanke och månar om vår omgivning. Men hur bra är du på att visa dig själv omtanke?

Visa mig självomtanke

Hur vi än vrider och vänder både in och ut på oss själva så är det enbart oss själva vi har i slutändan. Därför måste vi blir vår egen bästa vän, trygghet och ledstjärna i livet. Just för att ingen känner oss så väl som vi själva. Innerst inne både vet och känner vi vad som är rätt väg och beslut för oss.

Att sedan det kan finnas enorma hinder och murar att försöka ta sig över är en annan femma. Ofta får vi höra att vi ska lyssna inåt men många förstår nog inte vad det egentligen innebär och hur man gör. Många gånger behöver vi människor ta hjälp av någon utomstående som är proffs på sådana resor.

Hitta balansen 

Visst har vi hört den förr. Det har pratats om både självinsikt, hypnoser, mindfulness som var flugan på 2000-talet och KBT. Men tyvärr så missar många av dessa utövare att kärnan inom oss kommer från våra anknytningsmönster redan innan vi var fyllda 3 år. Det är då våra inre programmeringar byggs vilka behövs kodas om. Vilket man inte gör i en handvändning och många dessvärre aldrig hittar eller förstår.

Vad vill jag säga med detta är att jag är så glad att jag fått chansen att koda om flera av mina programmeringar som inte varit gynnsamma för mig. Tack till mindhackern Karin Tydén bland annat.

Hitta rätt i djungeln

På tok för många pengar strös till någon terapeut som sägs kunna eller vara bra på det ena eller andra. Tro inte att några gånger hos en psykolog kan ändra om hela dig för att de ser något inom dig. För att läka sig själv och sina olika problem måste man börja från början. Vad vill jag egentligen säga med detta inlägg? Ja det kan man ju verkligen fråga sig. Det blev en massa svammel men kontentan är att jag vet att allt börjar från början och vi behöver få syn på vilket anknytningsmönster vi har och vad som egentligen formade oss till att bli de vi idag är.

 

5 thoughts on “Visa mig självomtanke

Add yours

  1. Jag tror att alla skulle må bra av några varv med en samtalsterapeut. Jag gick i terapi i slutet av 90-talet och det är nog bland det bästa jag gjort för mej själv. Numera gör jag så gott jag kan på egen hand, men jobbet med mej själv tar aldrig slut.

  2. Precis som Marlene skriver tror jag att alla skulle må bra av att prata med någon emellanåt. Oavsett om man har några ”problem” eller inte. Jag tror att det är bra för jobbet med oss själva och vårt välmående att få oss en tankeställare ibland.

  3. Jag har pratat med så många, och varenda gång har jag gått därifrån i sämre skick. Alla pratar så gott om terapeuter men INGEN har gett mig någonting. Det som hjälper mig är yogan, och mina tränare. ,

  4. Jag var skitdålig innan på att visa mig själv med omsorg och tänkte bara på alla andra. Dock ledde det att man inte orkade av det och blev utmattad. Men numera är jag bättre på det men det känns ibland nästan lite konstigt att man tänker mer på sej själv.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: