Vad bör ingå i hundens försäkring

Hej

Häromdagen tog jag del av eller jag överhörde ett intressant samtal när jag var ute och åt lunch. Det handlade om hundar och hur de ska försäkras. Vad bör ingå i hundens försäkring men framför allt vad ingår i dem. De hade olika åsikter om vad de tyckte och tänkte vilket bidrog till att jag fick mig en tankeställare.

Vad bör ingå i hundens försäkring

Jag kan förstå att det kan handla om pengar för allt är dyrt i dagens samhälle. Men om man som hundägare börjar klura på om man verkligen behöver försäkra sin hund. För man tycker att det är en dyr utgift och allt annat kring hunden är så dyrt kanske man egentligen inte borde skaffat hunden. Så dumt så dumt var min tanke när bordsgrannarna lämnade restaurangen.

Med den tanken i ryggen kommer jag ta mig an bästhundförsäkring.nu. Personligen känner jag att den dagen jag blir med min chokladbruna pomeranien kommer jag göra allt som står i min makt för att den ska få så bra liv som möjligt. Nu kanske det inte blir en brun pome men det är drömmen för de är så fina tycker jag.

Ungefär samma grundskydd

Först vill jag bara säga att sätt er in i allt kring hundförsäkringar och jämför de olika aktörerna på marknaden för att ni ska finna bäst försäkring för er och er vovve. Bäst hundförsäkring.nu hjälper er att reda ut det mesta så ta hjälp av dem. Det kommer jag göra när det blir dags för mig är en sak som är sant.

De allra flesta försäkringsbolag använder sig av nästan lika grundskydd. Skillnaderna ligger i  villkoren, ersättningsnivåerna och vilka tilläggsförsäkringar som finns tillgängliga. Alltså bör man läsa de finstilta också även om de texterna många gånger kräver läsglasögon på.

De allra flesta hundförsäkringar i Sverige idag innehåller:

  • Veterinärvård
  • Dolda fel
  • Sjukvårdsupplysning
  • Mediciner
  • Rehabilitering
  • Tandvård

Livförsäkring till din hund

Precis som med alla försäkringar finns det tilläggsförsäkringar som kan ge ersättning även i andra situationer. Några av den känns relevanta för alla hundägare.Sedan finns det en hel rad som är  speciellt framtagna för dig som jagar med eller  med hunden eller avlar på din hund bland annat.

Livförsäkra din hund det var där bordsgrannarnas diskuterade vara eller icke vara mestadels. Den ena menade på att det inte ens är alla människor i Sverige som personligen har en livförsäkring samt att de var svindyra och om sannolikheten att den kommer utnyttjas. Det kan man aldrig veta för allt kan hända från den ena stunden till den andra sånt är livet. Men OM olyckan skulle vara framme eller en elak sjukdom dyker upp. Många vill inte tänka på tänk om och oroa sig i onödan. Självklart vill inte jag heller det för tänk om är inget bra att leva efter eller med i ryggen. Men OM är ganska skönt att ha på tecknad försäkring OM den dagen kommer.

Vad innebär livförsäkra en hund

Lite lika som de mänskliga livförsäkringarna ger de ett ersättningsbelopp om hunden skulle avlida på grund av olycka eller sjukdom. Några försäkringar ger även ersättning om hunden skulle försvinna. Beloppet som betalas ut baseras på hundens inköpspris men sänks med viss procentsats varje år efter det att hunden är sju år gammal.

Vad vill jag säga med detta inlägg är att försäkra dig själv och dina

viktigaste ögonstenar i livet på bästa sätt.

KRAM

 

 

2 thoughts on “Vad bör ingå i hundens försäkring

Add yours

  1. Mina två små hundar är inte försäkrade längre för försäkringsbolaget snurrade ihop deras uppgifter och det slutade med att försäkringsbolaget sa att det enda de kunde göra var att avsluta försäkringarna och att jag skulle binda ny, till en högre kostnad så klart. Så jag blev förbannad och sa att jag ville inte ha någon försäkring. Dumt, kanske men det är som det är.

  2. Det där med hundförsäkring är ju en djungel!! Stora prisskillnader hos de olika aktörerna. Men man är ju rätt tacksam att man har en försäkring när det händer något – för det är galet dyrt med veterinärkostnader. Tror inte många tänker på det när de köper hund…

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: