Köra vidare och leva livet

Hej

En liten snabb kick här inne för att lyfta på hatten innan det är dags för gymmet. Har veckan börjat bra för er? Min började med lite ont i magen. Ett tag trodde jag att jag skulle bli sjuk men icke. Så det är bara att köra vidare och leva livet.Denna veckan är rätt tjock i min kalender eller händelserik låter som ett bättre ord. Mycket kuligheter och många måsten som kanske är lite mindre roliga.

Köra vidare och leva livet

På tal om att köra vidare. I söndags var jag med Tilda och William på handledarutbildning på trafikskolan. Lite sent kanske någon kan tycka då Tilda snart fyller 17 och har fått börjat övningsköra personbil snart ett år. Men grejen är två först för att Tilda helst eller mest vill övningsköra med William som är vår bilkille i familjen. Och för att han skulle få bli handledare krävdes fyllt 24 och haft körkort i 5 år. Vilket Wille klarade i början av augusti men sedan var han på semester nummer två på Kreta en vecka. Men i söndags gick vi utbildningen och klarade den. Även jag behövde gå om utbildningen då intyget endast gäller i fem år och jag gick kursen för över fem år sedan då det var dags med William. Andra anledningen är att Tilda kört runt i mopedbil sedan hon var 15 och redan har en viss trafikvana. Så nu är det fritt fram att köra igen. Måste bara fixa en ny skylt.

Långbro Herrängen och Långsjö

Är finare än finast får jag väl säga. Lugnt tyst och den ena kåken finare än den andra. Om jag skulle kunna köpa en fastighet här behöver jag säkert vinna på lotto både en och två gånger. Och det där med att vinna eller tur i spel har aldrig varit min grej. Trist för min morfar var en riktig turgubbe och vann alltid både en och tre gånger när vi var någonstans. Min syster och jag fick alltid en massa fina vinster av honom. Man skulle kanske tycka att jag borde fått en lite släng av all hans tur eftersom jag utseendemässigt är en Nyström men icke.

Tillbaka till mitt fina område där villorna ligger 150 meter från ytterdörren. Ofta har jag tyckt att det är så rent och städat här omkring och det är det. Eller inte för det finns ett kaos-ställe vid återvinningen på parkeringen vid Herrängens gård. Där ligger nästan alltid en massa skit och skräp. När jag går förbi står det ofta någon som kastar och gör rätt men lika ofta kör någon glassig bil dit och öppnar bakluckan och bara häver ut en massa skit eller skräp framför ett av kärlen.

Så vad vill jag säga med detta? Kanske att även i de finaste områdena finns det fula fiskar som inte orkar eller bryr sig för de bor ju inte på parkeringen såklart. Trist och nästan pinsamt när jag gått förbi och ser de som kastar snabbt som tusan ut sin sitt skräp och nästan rivstartar där ifrån med fina bilen.

Hur svårt kan det vara

Igår stannade jag till för att ta någon rolig bild på mig när jag var ute på milen. Hela tio bilder tog jag men ingen av den med självutlösaren fick med mitt lilla face. Alltså hur svårt kan det vara. Sämsta fotografen måste det helt klart varit. Hur som haver milen satt bra i både kropp och själ. Jag måste helt klart öva mig lite mera på foto ….

 

5 thoughts on “Köra vidare och leva livet

Add yours

  1. Jag brukar köra video istället och skärmdumpa, då blir iaf nån bild ok 🙂

    Att slänga grejer sådär är inte ok! Verkar inte spela nån roll vilken bil man har, ser ut så där mest överallt.

  2. Att börja övningsköra vid 17 är väl inte så sent? Tänker att så många tar körkortet så sent idag, om dom ens tar det. Milen skulle jag inte klara av att ta mig runt, då konditionen är min svagaste sida, likaså att jag har ont i kroppen. Däremot är det just den vi jobbar på.

  3. Underbart med milen!
    Usch, blir alltid så himla irriterad när jag ser att folk bara har dumpat saker vid återvinningsstationerna, det är väl inte så himla svårt att lägga det där det ska vara?

  4. Härligt att köra en hel mill 😊 så tråkigt att folk bara dumpar saker vid åter viningen

  5. Vad bra att ni äntligen kunde göra utbildningen. Ja hon känner ju sej trygg med William och det ska man köra med någon som man litar på 😊

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: