Stockholms bästa gelato 2023

Hej

Nu är det dags att knyta ihop säcken kring gelato 2023. Vi har provat på de allra flesta som gör  gelato som det pratas om. Stockholms bästa gelato 2023. Tänker att vi egentligen kanske borde göra en runda där vi provar runt bland de tre ställena som vi har på topp tre för att kora 1 2 3. Kanske får vi till det i helgen men det spelar egentligen inte så stor roll vem av dessa tre medaljörer som får guld silver och bronspengen.

Stockholms bästa gelato 2023

Att tillverka gelato är en konstform för de som är dedikerade yrket – så till den grad att man sedan 2010 även tävlar i grenen på den årligt återkommande festivalen, Gelato Festival. Festivalen som startade i Florens år 2010. Visste ni att det finns ett Glassuniversitet i Bologna. Dränkt gelato en perfekt dessert. Man tar en eller två skopor gelato och dränker den i en nybryggd espresso. Denna lilla goding kallas affogato vilket kanske kan vara bra att veta om man vill beställa en sådan.

Gelatomästare ala Kamilla

Topp tre tänker jag att det får bli för att välja bland dessa mästare är svårt. Vi har provat runt och ätit mycket bra gelato hela sommaren. Flera av ställena har vi återkommit till bara för att de är bäst helt enkelt.

Utanför pallen hamnar men då ska ni veta att de är riktigt bra ställen med gelato på toppnivå även dessa. Vi har även provat på flera andra gelato ställen men de når inte upp i våra listor. Tänker inte heller nämna vilket ställe som var sommarens stora besvikelse efter alla som hajpat det stället. Några bra ställe hade för kall gelato vilket kan tyckas orättvist att bedöma då just gelato ska serveras vid en viss grad. Men om glassen serverats i rätt temp hade den kanske hamnat topp tre. Vem vet vem vet men våra omdömen är från där och då vi testade gelaton.

  • Scarfo
  • Caput Mundi
  • La Gelateria SoFo
  • Kennys Gelato
  • Lundbergs Konditori
  • Fryst

Glass eller gelato – vad är skillnaden

Gelato betyder glass på italienska men skiljer sig från den klassiska gräddglassen. Gelato görs nästan aldrig med grädde utan innehåller endast mjölk, socker och smaksättare. Sedan är konsistensen på gelato lite mer kompakt eftersom man inte arbetar in lika mycket luft i den.

Svensk Glassmästare 2023

Blev Gelaterian Göteborg men då ska man också känna till att långt ifrån de stora glassmästarna var med i årets mästerskap. Men visst var det kul att se listan och vilka mästare som man borde testa på.

 

3 thoughts on “Stockholms bästa gelato 2023

Add yours

  1. Har aldrig provat att äta en sådan faktiskt man kanske ska prova dom låter galet goda 😊

  2. Kul grej ni gjorde i somras. Det stället du nämnde har jag ätit på, men kan inte alls minnas att det blev en stor grej av det. Lite av en besvikelse istället Kanske för att det är så hajpat och förväntningarna är skyhöga?

  3. Såå kul att ni gjort detta i sommar! Tycker att det är sååå gott med gelato och det ser också så gott ut när man tittar på de fyllda behållarna!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: