Bulletproof coffee med kokosolja och kakaosmör

” Inlägget är i samarbete med Upgrit.se ”

Hej

Bulletproof coffee med kokosolja och kakaosmör. Det är en stärkande kopp kaffe är mer än bara kaffe. Att jag är en kaffenörd känner de allra flesta till skulle jag tro. Jag mår bättre och bättre i både kropp och själ ju mera jag tränar och rör på mig. Det är inget hokus pokus för både forskningen och livet säger att leva hälsosamt på alla plan är melodin vi alla bör välja.

Bulletproof coffee med kokosolja och kakaosmör

Har ni hört talas om bulletproof coffee? Jag testade eller drack kaffe med mct-olja redan hösten 2020 då jag fick nys om Upgrit och deras sortiment och kunskaper om hälsa och välmående.

Skillnaden mellan vårt vanliga kaffe och bulletproof coffee är att bulletproof är en energigivande, högpresterande dryck.Vilken hjälper både professionella idrottare till oss vanliga att göra mer av vad livet kräver och vi tycker om att göra. En power drink som hjälper oss att  att känna mättnad, vara mera alerta och fokuserade. Orka lite mera helt enkelt. Det har faktiskt visat sig att det finns en hel del vetenskap fördelarna med kaffe, smör och MCT olja.

Varför smör i kaffet

När man läser det så här smör i kaffet låter det nästan lite smått äckligt. Jag ska erkänna att jag ännu inte provat med rent smör smör i kaffet utan använder mig av kakaosmör. Smör ger Bulletproof Coffee dess krämiga konsistens. Det ger dig också kvalitetsfetter som hjälper dig att hålla dig mätt. Det är den viktigaste ingrediensen till denna krämiga ”latten” du någonsin druckit.

MCT olja i bulletproof coffee

MCT-olja är utvunnet ur 100% kokosnötsolja. Den ska vara tredubbelt destillerad och renad med bara vatten, värme och tryck. Det betyder att du får rent, starkt ketogena C8 MCT – och ingen kokosnötrester. När man använder MCT olja i kaffe är det viktigt att den är smak och lukt fri.

MCT Olja är fyra gånger så mer effektiv som vanlig kokosnötsolja när du höjer dina ketonnivåer, så att din kropp och hjärna kan gå på fett istället för socker. Det här är vad som ger dig en brinnande energi i flera timmar åt gången. Rätt fett kan göra så att du inte får något begär att äta snack och sötsaker. Perfekt för en sockerråtta som mig. Nu har det varit mycket information om vad och varför vilken är viktig för att ni ska få samma info som jag och bakgrunden till varför jag nu är fast igen.

Fetkaffe gör skillnad

Jag märker skillnad sedan jag dricker fetkaffe varje morgon. Energin och orken är enormt mycket bättre. Hungern och suget efter något gotte är betydligt mycket mindre. Jag skulle kunna säga att med detta kaffe står jag mig långt in på eftermiddagen om jag skulle vilja. För mig är det just energi och jag håller fokus betydligt längre.

Latte eller på mitt sätt

När man läser om bulletproof coffee så är grejen att man ska koka sitt kaffe hälla i MCT oljan och kakaosmör och sedan mixa tills kaffet blir mjuk och skummande som en latte. Men jag som egentligen föredrar svart kaffe kör på att skrapa ner kakaosmör bland kaffebönorna eller när kaffet är nybryggt. För att därefter droppa i några droppar olja. Någon gång har jag även provat med kardemumma vilket är min grej i kaffe men kommit fram till att jag kör utan mumma i fetkaffe. Upgrit har ett kaffepaket för er som blev nyfikna och precis som jag gillar kaffe och vill behöver en energiboost för att orka dagarna.

Kaffet blir även som ett läppbalsam av fettet och oljan.

Bra att veta om man skulle ogilla eller glömt något på läpparna .

 

 

 

 

 

7 thoughts on “Bulletproof coffee med kokosolja och kakaosmör

Add yours

  1. Min tränare dricker bulletproof kaffe vet jag.. Har inte kommit så långt ännu. Min chef pratar också om smör i kaffet vilket får det att vända sig i magen på mig. Men att äta rätt då man tränar är så viktigt.

  2. Bra att det finns nyttig kaffe oxå. Aldrig hört talas om. Bra att det hjälpt dej 🙂

  3. Ja att röra på sig och mortionera är viktigt för kroppen. Kaffet har jag aldrig hört talas om, kör vanligt bryggkaffe. Däremot smör i kaffe? Nja jag vet inte jag..

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: