Tomater solrosor depp eller pepp

Hej

Tomater solrosor depp eller pepp. Vilken lycka i hjärtat när jag imorse såg att solrosorna ute på balkongen äntligen börjat slå ut. Vilket är värst skryt och skrävla inlägg eller tyck synd om mig? Jag hade en intressant stund igår med människor inom samma bloggvärld som jag om det nu går säga så men ni hänger säkert med. Vad vill vi som läsare läsa om depp eller pepp? Tänker prata vidare om det längre in i inlägget.

Tomater solrosor depp eller pepp

Vår balkong kan tyckas se ut som en organiserad djungel eller skatbo kanske någon skulle tycka. Men ni anar inte vad vi eller jag mest då försöker leker och kämpar på där ute med våra växter. Ett slag i somras trodde jag faktiskt inte att det skulle bli något av varken solrosorna eller tomatplantorna som rent ut sagt såg för taskiga ut. Men skam den som ger sig med lite extra kärlek och omtanke är vi nästan i mål nu. Första solrosen har börjat slå ut och tomaterna är äntligen röda och mjuka. Tänk om det kanske skulle kunna bli provsmak till middagen ikväll.

Solrosorna kämpar på även de och blir bara fler och fler och de härjar runt skulle jag nog kalla det.

Depp eller pepp

I det stora hela är influencer världen byggt på att peppa inspirera och att sälja sina egna och andras varumärken. Allt ska vara friskt och fläkt i en salig blandning liksom. Sedan kom grejen med att publiken ville ha sina influencer mer personliga och livstilsprofilerna dök upp överallt. Ofta har många fladdrat runt och skrivit och delat det som varit i deras mind här och nu. Både i toppar och dalar. Publiken ville följa de kända profilerna bli en del av deras liv. Känna att de var lite som en extra vän som fanns men ändå bara var onåbar.

Det köper läsarna för vi publiken vill ta del av de storas liv och leverne. Men när vi kommer ner på hobbynivå och lekmanna bloggarna. Vad vill folk läsa hos dem? Vad är det som gör att läsarna återkommer och vill återkomma? Ofta när det diskuteras detta kommer responsen från bloggaren att de skriver för sin egen skull och inte för att andra ska läsa. Det må vara delvis sant men samtidigt deltar vi i grupper interagerar med andra likasinnade och vill få respons på våra inlägg. Eller handlar allt egentligen om att vi vill att andra ska tycka synd om eller beundra oss? Den karamellen kan vi suga på en stund.

För många gånger vill nog många bara att andra ska tycka synd om det vill säga peppa oss att vi är så bra duktiga fina kloka och allt vad tänkas kan ge pepp. Frågan som vi igår hamnade i var är det verkligen rätt väg att gå att tycka synd om sig själv för att få pepp. Är vi inte ute och cyklar på fel stigar då?

Depp för att få pepp

Så vad tänker vi läsare egentligen vad vill vi läsa om depp eller pepp. Personligen mår jag bäst av att få läsa om positiva sett att se på livet. Självklart är livet både upp och ner för oss alla. Vi menar inte att det inte ska skrivas om när livet suger är surt och man mår skit. Frågan är hur vi skriver om när livet suger och livet leker.

Vårt slutgiltiga svar blev tycka synd om mig eller skryta om sig själv och sitt är inte vägen att gå för att få läsare att stanna kvar. Dagens lilla karamell att suga vidare på för diskussionen finns fortfarande kvar i min skalle. Vad är vad och hur är hur liksom?

Självklart en blandning av livet men gnäll och tycka synd om stilen fungerar inte i långa loppet. Inte heller skryt och skrävla. Att vara stolt och glad över något är en helt annan sak.

7 thoughts on “Tomater solrosor depp eller pepp

Add yours

  1. Den är intressant. Depp eller pepp. Jag gillar nog en blandning. Följa i med och motgångar. Vi är väl mänskliga tänker jag.

    1. Självklart en blandning av livet men gnäll och tycka synd om stilen fungerar inte i långa loppet. Inte heller skryt och skrävla. Att vara stolt och glad över något är en helt annan sak

      1. Det är sant. Hade en ”kompis” och varenda gång vi pratade var det ”livet är inte rättvist” ”våra surt förvärvade pengar” ( dom var INTE fattiga) ”nu är jag sjuk igen” Till det alla som tyckte om henne så mycket. 🙂

  2. Jag håller med dig till fullo, tror inte att tycka synd om sig själv eller skryta är vägen att gå. Dessutom skulle jag tycka att det blir tröttsam att skriva sådant också. Vill helst läsa och skriva med en positiv ton för då blir jag positivare också, men visst kan man få spy ur sig lite då och då.

  3. Det var intressanta tankar, och när jag suger på karamellen är jag med på din linje. Jag läser gärna om det mesta, men fastnar det i depp, elände, offerkofta eller skryt brukar jag tröttna.

  4. Men vad skönt att de började slå ut tillslut och de ser så vackert ut alltid med solrosor 🙂 kul med växter 🙂

  5. Jag tror nog du har något där, att bara tycka synd om sig själv eller bara skryta är inte rätt väg att gå. Utan kanske nån blanding där man visar både bra dagar och mindre bra dagar 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: