”Hitta billigast hemförsäkring till bostadsrätten”

Hej

Många gånger när det kommer till försäkringar kan de kännas som en djungel. ”Hitta billigast hemförsäkring till bostadsrätten”. Frågorna kring vad just jag behöver till min bostad kan vara många. Vad skiljer en hemförsäkring bostadsrätt från en vanlig hemförsäkring? Täcker den försäkring jag redan har eller behövs ytterligare försäkringar för att känna sig trygg.

Hitta billigast hemförsäkring till bostadsrätten

Framför allt så måste bostadsrättsägare gamla som nya känna till. Att en vanlig hemförsäkring för hyresrätter inte är fullt tillräcklig för en ”hemförsäkring bostadsrätt” Vad är skillnaden kan säkert många fråga sig. Lägenhet som lägenhet liksom kanske man kan tycka men så fungerar det inte riktigt.

Skillnaden mellan dessa två är i det stora hela att när man bor i hyresrätt står värden för skador på till exempel ledningar, rör, stammar, maskiner och köksutrustning. Vilka utgifter man som enskilt ägare annars får själv för. Men skulle man som bostadsrättsägare teckna en försäkring för just den boendeformen finns skydd genom försäkringen. Skönt såklart för de utgifterna brukar svida rejält i både plånboken och spargrisen.

Vad ska man tänka på vid tecknandet av försäkring

Jämföra och se över sina egna behov är självklara svaret men tyvärr så tar det ofta mycket tid och det kanske kan vara svårt att få fram de svar man önskar. Men men men vet ni vad nu finns det en mycket smart lösning. Genom att kika in på Billigaste hemförsäkringen.se blir det så mycket lättare och smidigare. De gör nämligen jobbet med att jämföra olika försäkringsbolag åt dig.

Genom att analysera prisuppgifter från de flesta försäkringsbolag för att hitta de biligaste alternativen för just dig och mig.  Webbsidan är lätt att navigera sig fram på och ni kommer hitta just ert län med de bästa försäkringarna. Tänk smart när ni väljer bolag ni tecknar försäkringen i. Om ni snålar med hur mycket försäkringen ska täcka kan det slå tillbaka på er om något skulle gå sönder och inte rymmas i försäkringen. Då kan snålheten vara förödande och kosta så det smaka så tänk klokt.

Läs igenom villkoren även om de är finstilta

Även om ni egentligen vet med er att man borde läsa den lilla smala myrtexten innan man klicka in och tecknar sig så strunta inte i det. Gå och hämta läsglasögonen eller förstora upp texten till max för den lilla stunden extra det tar att läsa den kan verkligen vara avgörande på många plan.

Skulle olyckan vara framme kan jag lova att ni kommer vara glada att ni har eller är försäkrade upp över öronen. När vi fick en hemsk mögelskada i vintras i dotterns rum var jag så glad att vårt värd eller hemförsäkringen ingår i vår boende form. Skulle det inte gjort det och vi haft en privat bostad hade säkert den resan varit mycket besvärligare och tyngre än den var. Bästa av allt var så klart att den inte kostade oss någonting utan att vi fick lite ersättning för allt kaos och strul.

Sista tipset eller förmaningen

Se till att fylla i rätt uppgifter när ni tecknar en försäkring. Små fel kan bli stora saker i slutändan om kvadratmetrarna är fel eller bostaden saknar säkerhetsdörr till exempel.

KRAM

 

 

 

2 thoughts on “”Hitta billigast hemförsäkring till bostadsrätten”

Add yours

  1. Väldigt bra att du tar upp detta, kamilla. Det är svårt och välja vad försäkring man ska ha.

  2. Försäkringar är verkligen en djungel. och ofta känns det ju ofta som att man bara kastar pengar i sjön, då man förhoppningsvis inte behöver dem. Men sedan står man kanske där en dag och allt är kaos

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: