Levt livet fullt ut

Hej

Det finns några saker som är viktiga för att man ska bli lycklig i sitt liv. Allt handlar i grund och botten om att styr sina tankar till ett bättre liv. Tyvärr kan många människor leva hela sitt liv utan att upptäcka sina mest kraftfulla passioner. De lever och fokuserar istället på att nå yttre framgång. Jag säger bara att man borde känna varje kväll man lägger huvudet på kudden att man levt livet fullt ut. Forskning berättar att de lyckligaste människorna i världen har ett beteende och en syn på livet som hela tiden belönar dem med en upplevelse som är positiv.

Levt livet fullt ut

Ska jag vara ärlig så tror jag att jag är på en riktigt bra väg och oftast har just den inställningen. Livet ska levas här och nu och inte där och då. Bla bla bla vad jag svamlar eller inte. Det jag egentligen vill säga är att jag idag levt livet på mitt allra bästa sätt. Jag är så tacksam för denna onsdag som innehöll allt och lite till.

Tillbaka till Vintervikens trädgård

Idag var jag tillbaka på Vintervikens trädgård. Vilket var så himla roligt och mysigt att träffa alla igen även om jag inte kommer vara kvar så länge. Jag är nämligen på väg mot nya äventyr.

I vanlig ordning gick jag längs Trekanten bort till Vinterviken. Det var en skön runda med en vän i lurarna. Men en sak där jag verkligen failade var att jag tog på mig på tok för varma kläder. Svårt det där när jag både behöver arbetskläder och kunna ha kläder som funkar i vanliga Stockholmslivet eller vad man säger.

Magi i växthusen

Hela Vintervikens Trädgård är magiskt men vi som jobbar där får även ta del av växthusen som bjöd på magi. Tomaterna var så praktfulla och i hur många sorter som helst. Vindruvorna hängde tunga i taken.

Är ni i krokarna så besök Vinterviken som har flera fina platser och även andra restauranger på vägen ner till själva Vinterviken.

Glasstestare på Lundbergs Konditori

Lundbergs konditori ligger längst ner i backen upp mot Gröndals skola och badberget. När William var liten bodde vi i Gröndal så nog kan jag Gröndal allt. Konditoriet har anor från 40-talet men mycket av den miljön bevarad inomhus.

Sedan 2017 gör de egen glass där fokus ligger på färsk nygjord glass av bästa råvarorna gjord enligt italiensk tradition. Glassen är omtalad för de som är gelato intresserade.  De har deltagit i glass SM 3 gånger och vunnit Guld, Silver och Brons i olika smaker. Här måste jag bromsa och säga att många av de bästa och mest omtalade gelato tillverkarna deltar inte i tävlingen.

Så idag var det min tur att testa deras gelato. Jag valde vanilj – blåbär och choklad då smörkola smaken som fanns i disken var för kall för att servera. Redan där blev jag tveksam. Gelato som ska kunna säljas måste vara nere på 12 grader och inte stelfrusen. Smakerna var riktigt bra men glassen var för kall. Gelato sk inte vara kall i munnen eller kännas kall när man sväljer den. Det hade varit intressant att provat glassen när den hade haft rätt temperatur. Men vad vet jag de kanske serverar sin gelato så kall vilket i så fall inte är enligt konstens alla regler.

Kvällspromenad längs Långsjön

Det blev himla många steg i benen idag igen vilket är så skönt. Det som slår mig så ofta när jag är ute och går här hemma vid är att det är så tyst. Oftast hör man bara lekande barn men annars så tyst.

 

 

 

2 thoughts on “Levt livet fullt ut

Add yours

  1. Håller med dig om att vi lägger för mycket fokus på fel saker och för mycket tänk om tänkt. Helt ärligt tror jag att vi alla skulle må mycket bättre om vi backade 40-50 år i utvecklingen när tempot inte var 150 hela tiden

  2. Hm. Jag har lite svårt att använda ordet ’lycklig’ men istället använder jag att jag mår bra här nu och känner tacksamhet för det jag mår bra utav.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: