Marcel har blivit 22 idag

Hej

Idag för 22 år sedan blev jag mamma för andra gången. Varje år barnen fyller år kan jag inte låta bli att tänka på dagen de föddes. En sak som är helt klart är att mina juveler är stora nu. Min Marcel har blivit 22 idag herre gud alltså jag tror aldrig att man som förälder kommer hänga med i barnens åldrande.

Marcel har blivit 22 idag

Marre firades på alla håll och kanter idag. Det blev både tårta, middag och paket som han alltid varit förtjust i att få.

Tårtbiten ska stå upp

Om man vill bli gift ska tårtbiten stå kvar. Detta är en gammal tradition från 1800-talet. Har ni också hört att vill man gifta sig ska biten stå upp om den ramlar förblir man ogift till nästa gång man får en tårtbit på sin assiett.

Kan det verkligen vara så att tårtbiten kan avgöra våra öden? Undersöker man bakgrunden så verkar det enbart handlat om att servera andra och inte sig själv och egentligen bara beröra flickor i lämplig giftermålsålder. Folklivsforskarna säger i alla fall att det säkert hänger ihop med andra traditionella uttryck som går ut på att kvinnan ska sköta sig, för att lyckas bli gift.

Skönt då berör det inte mig eller för jag är väl inte i giftas bra ålder. Dessutom har jag inte så särskilt stor lust att gifta mig igen. Om riddaren inte skulle komma med värsta ringen och friade på en vit springare förstås.

 

4 thoughts on “Marcel har blivit 22 idag

Add yours

  1. Roligt med födelsedagsfirande även när barnen är stora. Tiden går väldigt snabbt efter att man fått barn så det kan vara svårt att hänga med i svängarna ibland

  2. Visst är det konstigt att barnen börjar komma upp sig i åldern och vi står still. Min äldsta är 38. Helt galet alltså… Yngsta blir 30 i år.

  3. Grattis till honom och gott med tårta. Jag visste inte att det har någon betydelse att tårtan ska stå upp. Men alltid bra att veta 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: