Jag får göra som jag vill

Hej

Jag får göra som jag vill eller du får göra som du vill som låttexten lyder. Lyssnade på den av en slump när jag var ute på dagens runda. Idag fick texten en helt annan innebörd. Det är allt spännande hur olika vi kan tolka låtar eller texter och vad olika de kan betyda för olika människor.

Jag får göra som jag vill

Du får göra som du vill,men aldrig förråda den,som lever inpå din själ.Du får göra som du vill,men aldrig förråda den,som bryr sig…

Patrik Isaksson

Jag pratade idag med vänner om denna låtens text. Vem får man förråda och inte var min fråga. Självklara svaret på den eller det snabba svaret blir ingen. Min personliga åsikt är ingen men om någon skulle förråda mig eller förrått mig tidigare i livet skulle jag kanske kunna ta den. Även om jag såklart inte tycker att det är okej någonstans. Men gör vad du vill men förvänta dig inte att jag ska vara snäll och foga mig därefter. I många fall kanske man bara rycker på axlarna och tänker låt mig vara beblanda dig inte med mig mer bara.

Vem får man förråda och icke

Big no no är sina barn där var vi alla överens idag. Några tyckte sina partners vilket jag  också tycker är förbjudet men absolut nej är sina barn. Sedan hamnade vi i diskussioner hur och vad menar man med att förråda sina barn och även andra. Verkligen ett super spännande samtal blev detta innan mina vänner åkte vidare in till stan på middag.

Jag blev nämligen nerringd till Värdhuset på ett glas vin hastigt och lustigt höll jag på att säga men det stämmer väl delvis. Hastigt ja men inte det minsta lustigt för så funkar några av mina vänner. Så det var bara att ta på mig skorna och gå ner. Från sängen till baren den kändes lite småskum måste jag säga. Jag somnade en stund på sängen för jag var så himla trött. Så jag kände mig inte särskilt piffig men men vad är en bal på slottet. Skönt att det är lite så det är på värdhuset antingen är man piffad till tusen eller så kommer man som man är där och då liksom. Man får ju göra som man själv vill eller hur. Eftersom jag bangade stan fick jag en påse ostbågar att mumsa på med ett hemma glas vin. Tackar och bockar såklart…

Tappade tråden

Nu tappade jag tråden en smula men tillbaka till förråda. Jag landade i att förråda och försumma har lite lika innebörd. Båda sviker sina barn eller bekanta vilket resultera i att relationen blir bristfällig eller avbryts. Vem vill vara polare med tjallaren liksom eller umgås med den som inte bryr sig?

 

 

7 thoughts on “Jag får göra som jag vill

Add yours

 1. spännande det där med låt texter och deras innebörd alla kan ju tolka texter helt olika :)kul att kunna analyserar texteer i bland 🙂

 2. Intressant intressant. De samtalet hade jag velat va med i. Jag relaterar alltid låten till Knutby då de hade den i den serien. Men att förråda sina barn är det värsta. Att förråda någon vän el familje men att sedan stå upp för det man gjort och erkännt brister är oxå starkt och då kan man se om det finns en forts i relationen. Såklart går inte en relation kanske att byggas upp fort utan man får ta det sakta om båda är med på det beroende på vad som hänt.

 3. Förråda eller för den delen försumma sina barn är big nono…men jag tycker att man inte får lov att förråda någon. Det är liksom inget schysst sätt alls!
  Trevligt med en spontan träff med vännerna
  Kram Kajsa

 4. Låttexter kan verkligen skapa ett bra samtal. Har du sett videon som far runt i sociala medier, där Tomas Järvhede raljerar över Ted Gärestads ”Vilken härlig dag”? Det är bara så kul! Se den om du inte gjort det 🙂

 5. Det beror väl på lite vad förråda innebär? Hade mina barn begått ett grovt brott hade jag nog aldrig skyddat…. Hade ett barn farit rejält illa hade jag nog förrått de föräldrarna också… men allt handlar om vad man lägger in i orden.

 6. finns många olika tolkningar på den låtenoch minst lika många tolkningar på när man blivit förråd eller ej, men intressant att diskutera

 7. Ha ha nu började tankarna snurra här hos mig. När skulle det vara ok att förråda någon? Om den personen skadar sig själv kanske? Hade en kompis på gymnasiet som fick ätstörningar, det var inget hon sa, men vi andra såg. Så vet jag att jag pratade med hennes storasyster. Om det var ok? Det var jag inte, men det var ju för att jag brydde mig om min vän.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: