Glasstestning 3 med Wille

Hej hej

Glasstestning 3 med Wille idag. Vi kan snart titulera oss som stora kända glasstestare i Stockholm 2023. Jag tänker att det snart är dags för en lista över stans topp tre gelato 2023 men den får ett eget inlägg blir nog allra bäst. Well idag har jag haft en kanon mysig halvdag med min William.

Glasstestning 3 med Wille

Jag är så attans eller jäklar glad över mina fantastiska ungar. Kärleken bubblar nästan över ibland för jag älskar dem så innerligt mycket. Älskade ungar ♥♥♥. Tacksam för våra fina relationer och tänker på alla stackars barn som inte har någon förälder som de är nära. Är det något vi som föräldrar ska ge våra barn så är det närvaro och tid. Inga pengar i världen kan ersätta tiden och en sann närvaro. Tänker att ibland undrar jag faktiskt på allvar om det inte borde finnas någon form av föräldraskola som alla blivande föräldrar måste genomgå. Stannar där och lovar fortsätta på den tanken i ett eget inlägg. Många egna inlägg lär det bli hör jag mellan raderna nu.

SNÖ Gelateria Hornstull

Ifjol åt jag gelato på SNÖ vid Odenplan och blev såld på deras pistage glass. Idag blev det Willes och mitt första stopp på dagens testning. Deras pistage glass skulle redan då vara något extra vilket den var.

Idag testade jag pistage glassen och stracciiatella päron och mint. William körde på en hallon och päron sorbet och vanilj med olivolja och havssalt. Vaniljsmaken för 10 av 10. Den godaste vanilj vi båda ätit någonsin. Både pistagen och stracciatella med after eight var redigt god som smålänningen skulle sagt. Mina vänner Wille gav SNÖ högsta betyg och slåss om hans första plats. I mina ögon finns det tre gelato ställen som är ett snäpp bättre än många av de riktigt bra ställena Gräddnos, Italienaren och SNÖ.

Visste ni att Gelato betyder glass på italienska men skiljer sig en del från den klassiska, svenska glassen. Gelato har även en mer kompakt konsistens eftersom man inte arbetar in lika mycket luft som i vanlig gräddglass.

Hela 27 procent av italienarna har angett choklad som deras favoritsmak, följt av hasselnöt (20 %), citron (13 %) och jordgubb (12 %). Vilken är din favorit? Min favorit är nog någon form av salted karamell eller apelsinsmaken jag åt på Italienaren.

Promis längs vattnet bort till nästa stopp

Efter första stoppet gick vi längs vattnet från Tanto bort till Erikdalsbadet vidare till vårt andra stopp. I början var det nästan lite små kallt vilket ordnade till sig medan vi gick. Älskar att stan är så full av vatten överallt. Stockholm måste vara en av världens vackraste städer.

LA Gelateria SoFo 

Hos LA GELATERAIA SoFo hittar man hantverksglass i äkta gelato-anda med en smak av Norrland och Italien. De har en liten charmig lokal där det finns möjlighet att sitta vid några bord ute på Götgatan och några på deras övervåning. Personalen är jättetrevlig och låter dig gärna smaka på glassen så du får de smaker i din strut eller bägare som faller dig bäst i smaken.

Deras kokos glass med struktur i form av kokosbitar i glassen var riktigt bra måste jag säga. Däremot så tyckte vi båda att vaniljen var blek men då jämförde vi också med SNÖ som måste vara bäst där i år. Himla bra ställe men når inte ända upp till topp tre i vårt test.

Helt apropå hur fin var inte denna gamla barnvagn som stod utanför.

Mariaberget och nästan milen

Efter SoFo gick vi vidare genom Söder och upp på Mariaberget. Wao vilken utsikt man har där uppe över nästan hela staden. Vi gick som sagt en bra runda innan vi kom tillbaka till Willes bil och åkte hemåt och åt lunch.

 

4 thoughts on “Glasstestning 3 med Wille

Add yours

  1. Men sååå gott alltså. Jag älskar glass i alla dess former men börjar bli lite kräsen. Helt klart behövs en föräldraskola. Åt middag med min kusin igår och vi pratade just om detta. Jag har alltid varit familjens svarta får, den dom aldrig pratat med och aldrig hälsade på. Var det inte för min skull skulle vi ha tappat all kontakt. Nu när mina föräldrar inte lever så har jag börjat fasa ut kontakten med mina syskon rejält.

  2. Vilken fin hyllning till dina barn. Ja det är verkligen trist att det är så många i världen idag som inte kan göra saker med barnen o ändå skaffar och de får ingen närhet el trygghet.

    Och du – glass är supergott 🍦

  3. Så mysigt att promenera runt med sonen och testa glass! Jag håller med dig – det finaste man kan ge sina barn är tid och uppmärksamhet och givetvis en stor mängd med kärlek också! Jag har precis som du en väldigt fin kontakt med mina barn och jag är så lycklig över att de nu som vuxna vill ha mig i deras liv. Så fina bilder och så många härliga sorters glass! Jag har varit glasstokig ända sedan jag var liten och min morfar arbetade på GB glass. Jag fick alltid provsmaka nya sorter. Nu som vuxen så ligger Violglass som min nummer 1, men den har jag inte hittat någonstans de senaste åren. Nummer 2 är körsbärsglass – underbart god och som nummer 3 ligger pistageglass.
    Hoppas du får en riktigt fin helg! Kram 💖

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: