Medeltidsmuseet och en snabb lunch

Halloj

Idag måste jag erkänna att jag är ganska trött eller sliten. Fast jag sov nog bra i natt men det har verkligen rullat på senaste dagarna i ett högt tempo. Men men trots det var jag på Medeltidsmuseet och en snabb lunch med en vän. Ett tips från coachen ät inte lunch i Gamla Stan även om ditt sällskap är på ärenden eller jobb där. För jisses vad mycket folk och turister som gå ett steg och sedan stannar mitt i vägen.

Medeltidsmuseet och en snabb lunch

Bara för att lunchen blev framflyttad en timma när jag redan var inne i stan smet jag in på Medeltidsmuseet med min smoothie. Tänk på att det är förbjudet att äta eller dricka inne på det stället. Det blev jag varse då en vakt kom fram och sa strängt till mig. Tur för mig att den redan var urdrucken och jag faktiskt kikade efter en papperskorg. Ett plus till museet är att de är ett av de få ställen som har kvar gratis entré alla dagar. Vilket tråkigt nog togs bort för något år sedan då de allra flesta museum i Stockholm hade gratis inträde.

Positivt överraskad

Första intrycket av Medeltidsmuseet var drömskt. För hela stället eller stora delar var uppbyggt efter en medeltidsstad runt torget. Vilket innebar att jag verkligen fick känslan av att befinna mig på 1300 talet i Stockholm.

Läste på någon skylt att Lubeck i Tyskland fortfarande ska likna lite av de gamla medeltida städerna. Jag tror verkligen att jag skulle uppskatta att åka dit. Tror att jag vet att det ofta går julmarknader till just Lubeck.

Djur och odjur

Är en tillfällig vandringsutställning på museet mellan 7 juni till 3 september. Vilken är en kreativ underbar broderiutställning med över 600 deltagare vilken skapades under pandemin. Deltagare från hela Sverige fördes samman på internet under pandemin 2020. Varje deltagare fick en tygbit hemskickad med uppmaningen att skapa på temat djur och odjur. Vilka monterades samman av textilkonstnären Erik Torstensson.

Wao vad dessa väggbonader var glädje och fantasi. Ren och skär lycka och kreativitet. Det fanns en tygbit som fastnade lite extra hos mig vilken gav i alla fall mig en tankeställare.

6 thoughts on “Medeltidsmuseet och en snabb lunch

Add yours

  1. Förstår ju att museer behöver få en inkomst men samtidigt är det synd att det tagit bort att det är avgiftsfri, det är tyvärr en anledning till att jag sällan besöker ett museum, känner att jag inte har råd men den utgiften

  2. Åh det museet vill jag verkligen besöka! Jag är väldigt intresserad av medeltiden. Skulle gärna vilja besöka Lubeck också.

  3. åh vad mysigt med ett besök på på muset var väldigt länge sedan jag var på ett 🙂 härligt att lucha med en vän med 🙂

  4. Att gå på muséer är helt klart underskattat. Brukar allt besöka det vid tillfälle. Ja det tyska julmarknaderna är allt lite speciella. Älskar det. I år blir ingen då jag ska bli mormor i den vevan. Får se om jag kan hålla mig eller om jag kan smita iväg tidigt.

  5. Vad härligt att du bara gick in där så där spontant! Det hade jag nog aldrig ens kommit på.. Jag ska verkligen försöka bli lite mer så där spontan!

  6. Men det borde ju stå att mat och dryck inte är tillåtet för det är inte lätt att veta även om man förstår deras policy. Tur du hann dricka upp ialf 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: