Bergianska trädgården med trädgårdsglada vänner

Halloj

Idag har jag varit i farten igen på alla möjliga håll. Bland annat så har jag varit i Bergianska trädgården med trädgårdsglada vänner. Tror faktiskt inte jag varit där innan. Däremot skulle jag åkt dit en gång på infomöte om en trädgårdsutbildning som var lite på tapeten att jag kanske skulle börjat. Men bättre sent än aldrig får man väl säga nu kan jag i alla fall säga check på Bergianska.

Bergianska trädgården med trädgårdsglada vänner

Bergianska är en naturskön botanisk trädgård intill Brunnsvikens strand. Där kan man gå inspirerande promenader bland tusentals växter från hela världen. Plus att det även finns  Gamla Orangeriet. Ett orangeri från 1926 som erbjuder närproducerade och omsorgsfullt tillagade lunchrätter, bröd och bakverk.

Jag var i parken med några glada vänner som också är lite trädgårdsnördar. Varpå en av tjejerna har en uteplats på sin lägenhet som är nästan 35 kvm. Ni hör ju själva att jag blev avis både en två och tre gånger på Anni.

 

Alltså en del växter har bara för galna namn. Det ena tokigare än det andra. Vilket vi uppmärksammade när vi strosade runt runt i alla trädgårdarna.

Fika på Gamla Orangeriet

Jag har en fotokompis om man nu kan ha det som satt ofta och pluggade och även jobbade vintertid när det var lugnare i rummen på Gamla Orangeriet. Den förstår jag verkligen efter att själv kikat in i de rummen idag. Vilken pärla måste jag säga.

Vi satt ute och fika länge och väl innan vi gick vidare till både Japanska och Italienska delarna av trädgården. Verkligen vackra platser måste jag säga. Men stadskontoret eller vem det nu är som bestämmer en bro mellan Haga parken och Brunnsviken är inte en så dum idé.

Japanska delen var min favorit

Den Japanska delen av trädgården var min favorit. Så fridfull och lugn plats med alla element levande sida vid sida. Tack för idag brudar vi ses snart igen i en annan trädgård runt om kring.

4 thoughts on “Bergianska trädgården med trädgårdsglada vänner

Add yours

  1. Vilka ställen du hittar.. Inser att jag behöver en tur till Stockholm snart:-) En sådan uteplats vill jag också ha… Behöver frisk luft och kunna vara utomhus lite mer. Vi har inte ens en balkong

  2. Så himla mysigt!

    Jag tror att jag har varit där, men är inte helt säker… det är så fridfullt att gå runt i stora trädgårdar, jag gillar Sofiero i Helsingborg.

  3. Har tänkt kolla där när jag varit i Stockholm några gånger men än har det inte blivit av, Såg dock ut som att det var ett trevligt besök. Ja, finns de som har riktigt stora uteplatser fast att de bor i lägenhet, dock kan jag tycka att prislappen blir lite väl pepprad just på grund av det. Men alla väljer ju så klart själva vad de tycker är värt att lägga pengar på. Är ju fint om man verkligen är trädgårdsintresserad att ha en stor uteplats med plats för mycket

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: