Vad är en bra rubrik

Halloj

Jag somnade visst på soffan. Det måsta vara bevis på två saker dels att jag varit i farten plus att jag gått in i semesterlunken. Hur som haver vad som är vad så var det himla skönt faktiskt att ta sig en tupplur. Vad är en bra rubrik till ett inlägg som spretar åt alla möjliga håll? Jag ska vara ärlig med både mig själv och er alla att nu gav jag upp. Alla som vill får gärna kommentera en bra rubrik till detta så kan jag byta. Men tills dess får inlägget heta eller vad det nu blev.

Vad är en bra rubrik

När jag jobbade lite extra åt ett webbföretag som hade hand om bloggar bland annat fanns det några riktiga big no no för rubriker bland annat.

Absolut inga punkter eller andra tecken i den. Inte för långa så de blir två rader i synfältet. Plus att de ska spegla innehållet i inlägget. Ja ha där brast det för mig denna gången rejält då erkänner jag. Vet ni nu när jag ändå är inne på ämnet så är det nästan förbjudet att använda sig av samma text i två inlägg. Det spelar ingen roll om det gått tio år mellan inläggen. Söks det på text i era inlägg kan det komma upp flera från era kanaler och ni blir busted eller vad man nu säger.

Stava rätt och en god läsbarhet

När jag ändå är inne på samma spår måste jag även tillägga vikten av att stava och skriva en god svenska. Läsbarheten är viktigare än vad man kanske tror. Ingen kan låta bli att bli negativ inställd då redan rubriken är felstavad. Okej det kan hända någon gång men inte i var och varannat inlägg. Vet man med sig att man inte är den vassaste kniven i lådan på att skriva finns enkla rättstavningsprogram där man kan köra sina texter innan de läggs ut.

Det blir nog tomater i år

Det känns nästan lite otroligt med de fula gul och brunfärgade bladen som dyker upp av och till på tomatplantorna. Men tro det eller ej jag blev så glatt överraskad när jag såg dessa små gröna tomater idag. Lika happy blev jag över att luktärtorna börjat blomma längs räcket. Balkongglädjen var stor kan jag säga.

Aryam gelato är det så bra som många säger

Den frågan har jag klurat på ett tag. Eller sedan jag och William började med vårt gelato test. Idag testade vi på varsitt håll. För min del blev det kanske Stockholms med hajpade ställe Aryam på Söder. Kön ringlade sig utanför och det tog sin lilla tid innan vi kom fram och kunde beställa. Jag valde att testa deras baklava gelato som är en av deras signum och en vanlig mjölkchoklad. Tilda testade även hon samma choklad och saltkaramell. Mjölkchokladen var god. Baklavan spännande men överlag så säger jag att det finns många fler gelato ställen som är mycket bättre än Aryam.

Sakta gick vi bort mot Horntull

Tanken var att vi skulle provat glass på Snö eller Amore nere vid Hornstull. Men när vi stod i kön hos Snö var Tilda mer hungrig på mat så vi ändrade planen. Mig gjorde det ingenting för jag var mätt efter min baklava och mjölkchoklad. Vi gick på skuggsidorna på gatorna Kalle bakom ner till Hornstull kändes det som.

Superrea på Granit

Granit är en av mina favorit butiker vilket de varit länge. Idag såg jag att de hade 70% på stora delar av sitt sortiment. Jippi för ett så stort fans som mig. Med hem fick en blomkruka i klarglas följa. Tänker att jag ska sätt en av mina elefantöron i den när de växt till sig lite mera.

 

2 thoughts on “Vad är en bra rubrik

Add yours

  1. Den där var svår att svara på 🙂 Började fundera på det där med punkter. Har nog haft det, men ska genast sluta:-) Alltså all glass du visar.. jag dör alltså. Fundera på om jag ska ut och smaka jag med,,, en kula i veckan måste jag väl få ta i alla fall,

  2. Alltid kul om det blir resultat av tomatplantorna till slut, är ju gott med tomater som man odlat själv och man har ju lagt ner lite arbete med att plantera så då är det ju kul med bra resultat

Kommentera

Up ↑

%d